Memorial Dicle Hastanesi Üroloji Bölümü’ne başvuran Medine Özdöğen’e, Op. Dr. Mehmet Yariş tarafından “Fleksible Üreteroskopi” yani kesisiz böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Vücutta hiçbir iz oluşmadan yapılan ameliyattan bir gün sonra taburcu olan Özdöğen, sağlığına kavuşarak normal yaşamına geri döndü.
Uzun süre sırt ve karın ağrısı şikayetleri yaşayan Medine Özdöğen’e yapılan tetkikler sonucu, her iki böbreğinde de taş olduğu belirlendi. Memorial Dicle Hastanesi’ne başvuran Özdöğen’e burada Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. Mehmet Yariş tarafından “Fleksible Üreteroskopi” işlemi uygulandı. Vücutta herhangi bir kesi oluşturmayan ve endoskopik olarak tabir edilen ameliyat ile 1 saatte böbreklerindeki taşlarından kurtulan Özdöğen, işlemden bir gün sonra da taburcu olarak normal yaşamına geri döndü.
ANNE OLMAK İÇİN TAŞ AMELİYATI OLDU
Böbreklerindeki taşlar nedeniyle gebelik planını ertelemek zorunda kalan Medine Özdöğen, “Anne olmayı çok istiyordum. Ancak doktorlar, böbreklerimdeki taşlar nedeniyle bunun riskli olabileceğini söyledi. Daha önce böbreklerimdeki taşlar için başka bir hastanede ESWL yani taş kırma işlemi de yapılmış ama başarılı bir sonuç alınamamıştı. Memorial Dicle Hastanesi’nde ise Fleksible Üreteroskopi işleminin yapılabileceğini öğrendiğimde ise hemen kabul ettim. Çünkü ben de bir sağlık çalışanıyım ve bu yöntemin hastaya nasıl bir konfor sağladığını biliyorum. Ayrıca en önemlisi işlem vücudumda kesi oluşmadan yapılacaktı. 1 saat süren ameliyat sonrasında böbreklerimdeki taşlar kum haline gelerek yok oldu. Artık doktorumun önerisi ile bol su içerek, böbrek sağlığımı korumaya çalışacağım. Ağrılardan kurtuldum. En önemlisi de bebek sahibi olabileceğim için çok mutluyum” şeklinde konuştu.
HASTAYA KONFOR SAĞLIYOR
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Yariş, Fleksible Üreteroskopi işleminin, endoskopik olarak idrar yolundan girilerek, idrar kanalındaki ve böbreklerdeki taşları, lazerle parçalama ve yok etme şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi. Açık cerrahiye göre hastaya çok önemli ayrıcalıklar sunan yöntem hakkında bilgi veren Op. Dr. Yariş, “Fleksible Üreteroskopi, vücutta herhangi bir ameliyat kesisi oluşturmadan yapılmaktadır. 1 gün sonra hasta taburcu olarak normal yaşamına geri dönebilmektedir. Hastamız da bu işlem sonrası 1 günde taburcu olarak sağlığına kavuştu. Artık gebeliğinin önünde hiçbir engel kalmadı” diye konuştu.