Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Olimpos Tatil Köyü’nde kanser hastalarına moral ve motivasyon gezisi gerçekleştirildi.
Etkinliğe Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanı Murat Gültekin, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, KETEM’de erken teşhisle tedavilerine başlanılan 40 kanser hastası, doktorlar ve merkez çalışanları katıldı.
Kadir’in Ağaç Evleri’ndeki etkinlikte kanser hastaları, tedavi bilgilendirmeleri, doğa yürüyüşü, Olimpos sahiline gezi, müzik ve eğlenceli iki gün tatil yaptı. Kanser Haftası nedeniyle ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserler Kadir’in Ağaç Evlerinde sergilendi. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı gezide hastalar iki gün boyunca eğlendi.
Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla yapılan taramalarda erken teşhis konularak tedavileri süren kanser hastalarına yönelik sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özdemir, ücretsiz taramadan tüm halkın yararlanması gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye Kanser Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin de, kanserin yüzde 30’unun önlenebilir, yüzde 30’ununda önlenebilir hastalık olduğuna değindi.
Kanserden korkulmaması gerektiğini kaydeden Gültekin, “Burada, KETEM’e başvurmuş bu sayede hayata tutunmuş onlarca kanserli hastamızla bir araya geldik. Onlarla sohbet ettik. Onkologlar olarak biz, onları anlamaya çalıştık. Onlarda bizi anlamaya çalıştı. Bu şekilde birbirimize destek ve birbirimizin sesi olmayı sağladık. Son yıllarda Türkiye’de kanser taramaları yaygınlaştı. Geçen yıl iki milyonun üzerinde hasta kanser taramasından geçti. Biz istiyoruz ki kansere kafa tutan, kanseri yenen bu hastalarımız bizim sesimiz olsun. Bu güne kadar tarama yaptırmamış ve aklına getirmemiş hastalarımız tarama yaptırsın. Buradaki kansere kafa tutmuş kanseri yenmiş hastalarımızın 81 ildeki vatandaşlarımıza bir ışık olmasını diliyorum” dedi.