İnsanlar son yıllarda çok daha fazla kendilerine özen göstermeye başladılar.
Ekonomik hayatın gelişmesi, iletişim kanallarının artması gibi nedenlerle birçok alanda görünüyorlar. Bu nedenle de vücutlarında meydana gelen olumsuzluklar ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bunlardan bir tanesi de vücutta depolanan fazla yağlar. Vücuttaki bu fazla yağ birikintileri hem sağlık açısından ciddi zararlara sahip hem de görsel olarak insanları rahatsız ediyor. Bu nedenle onlardan kurtulmak için çeşitli uygulamaları kullanmayı seçiyorlar.
Vücutta biriken fazla yağlardan bölgesel olarak kurtulmak istendiğinde en ciddi sonuç veren yöntemlerden bir tanesi de lazer liposuction yöntemidir. Lazer liposuction konusunda ise Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın önemli bilgiler verdi.
“VÜCUTTAKİ YAĞ HÜCRELERİNİN SAYISI ARTMAZ”
Dr. Nazmi Bayçın lazer liposuction ile ilgili olarak, “Lazer liposuction tekniği vücutta biriken yağ fazlalıklarının alınması ve vücudun istenilen şekle gelebilmesi için geliştirilmiş yeni ve etkili bir yöntemdir. Vücudumuzda bulunan yağ hücre sayısı ergenliğin tamamlanması ile sabitlenir. Artık bu dönemden sonra yağ hücrelerimizin sayısı artmaz. Kilo aldığımızda mevcut yağ hücrelerinin her birinde çok daha fazla yağ miktarı depolanmaya başlar. Yani yağ hücreleri kilo aldığımızda genişler, kilo verdiğimizde ise daralırlar. Yapılan uygulamada vücuttaki fazla yağ dokusunu ısıtıp eritmek amacıyla fiber lazer kanülü kullanılmaktadır. Uygulanan lazerin ısısı nedeniyle cilde güç verip pürüzsüz bir görünümün oluşmasını sağlayan kolajen adlı proteinin üretimi de artırılır” dedi.
“LAZER LIPOSUCTION İÇİN KULLANILAN DALGA BOYU 5 KAT DAHA FAZLA YAĞ ERİTİYOR”
Lazer liposuction hakkında verdiği bilgilere Opr. Dr. Bayçın, “Cildimizin altında biriken yağların depolandığı yağ hücrelerini ve cildi hedefleyen lazer ışınlarının bu uygulamadaki dalga boyu 925-975 nm dalga boyu arasındadır. Bunun için özel lazer cihazları kullanılmaktadır. Belirtilen bu dalga boyu aralığındaki lazer ışınları smartLipo, coolLipo, proLipo ve lipotherme gibi uygulamalarda birim enerji başına eritilen yağ miktarına oranla 3 ile 5 kat daha fazla yağ eritmektedir. Yani yağ eritme anlamında en etkili yöntem lazer liposuction olarak kabul edilir. Bu alanda kullanılan tüm cihazlar Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi olan FDA onaylı olup cihazlardan elde edilen ışınların dalga boyu fazla olan yağ dokusunu eritirken cilde de esneklik ve sıkılaşma sağlarlar. Kullanılan lazer ışınları sadece hedef olarak yağ hücrelerine yönlendirildiği için diğer dokulara ve organlara hiçbir zararları yoktur” diye konuştu.
“LAZER LIPOSCUCTIN VÜCUTTA NERELERE UYGULANABİLİR?”
Lazer liposuctionın uygulama alanları konusunda da Opr. Dr. Nazmi Bayçın şu açıklamaları yaptı: “Lazer liposuction vücudumuzda kalça, bel, çene, çene, iç ve dış uyluk bölgelerine uygulanabilir. Bunun dışında erkeklerin göğüslerine biriken istenmeyen bir görüntü oluşturan yağların azaltılması amacıyla da kullanılabilir. Klasik liposuction yöntemine çok daha az risk taşıdığı için klasik liposuction uygulamasının yapılamadığı boyun ve koltuk altı bölgelerine de uygulanabilmektedir. Lazer liposuction karın, kol ve kalça gibi yağların çok zor eritilebildiği bölgelerde sağladığı verimli ve kesin sonuçlar ile hem erkekler hem de kadınlar arasında vücut şekillendirmesinde kullanılan bir çözüm olarak yaygınlığını günden güne artırmaktadır. Çok hassas bölgelerdeki küçük fazlalıklara bile rahatlıkla müdahale edilebilmesi ve operasyon sonrası oluşan şişkinliklerin klasik yöntemlere göre çok daha az olması tercih nedenlerini artırmaktadır.”
“KİMLERE UYGULANMAZ VE UYGULAMA NASIL YAPILIR”
Lazer liposuctionun bölgesel yağ fazlalıklarının alımı için uygun bir yöntem olduğunu bildiren Dr. Bayçın, “Lazer liposuction bölgesel bir yağ eritme yöntemi olduğu için özellikle belirli bölgelerde yağ fazlalıkları olan insanlara uygulanır. Ancak kilolu olup kilo vermek isteyen insanlara bu yöntem uygulanmaz. Bu işlem bölgesel olarak fazla olan yağ birikimlerini alarak vücudu şekillendirmek amacıyla uygulanır” şeklinde konuştu.
Dr. Bayçın açıklamalarına, “Öncelikle operasyon öncesinde ne tür anestezi uygulanacağına karar verilmelidir. Bu da uygulama yapılacak bölgeye göre lokal ya da genel olarak belirlenir. Genel prosedüre göre eğer bel ya da karın bölgelerine bir işlem yapılacaksa herhangi bir acı çekilmemesi için cerrahınız genel anestezi uygulanmasını tercih edecektir. Burada fiber lazer yardımı ile deri altında fazla yağların biriktiği yağ hücreleri parçalanarak eritilir. Belirlenen yağ katmanları eritildiğinde ise çok ince bir kanül yardımıyla dışarı atılması sağlanır” sözleriyle devam etti.
“LAZER LIPOSUCTION YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?”
Bu uygulamanın sağladığı avantajlar hakkında da Dr. Nazmi Bayçın açıklamasını şöyle tamamladı: “Klasik liposuction ve diğer yöntemlere göre ciddi avantajları vardır. Öncelikle deri altındaki yağ dokusunu lazer ışınları ile parçalandığı sırada kolajen ve elastin üretiminin artması da sağlanır. Bu sayede cildiniz çok daha sıkı ve elastik olur. Uygulanan operasyondan dolayı ortaya çıkan ağrılar klasik yönteme göre daha azdır, çok daha hızlı iyileşir. Operasyon için açılacak kesi çok küçük bir deliktir ve kapatmak için dikiş bile gerekmez. Uygulanacak alana bağlı olarak lokal anestezi ile bile yapılabilir. Enfeksiyon riski minimum seviyededir. Vücutta sadece hedeflediği yağ dokularını eritir. Hem küçük hem de büyük yağ birikintileri için uygulanabilir.”