İnegöl Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenenen bisiklet şenliğinde protokol mensupları ve vatandaşlar pedal çevirdi.
İnegöl Belediye binası önünde başlayan bisiklet şenliğine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İnegöl Belediye Spor Müdürü Hüseyin Kurt ile vatandaşlar katıldı. Aktaş, “Geçen hafta doğa yürüyüşü vardı ve müthiş bir alaka gördü. Bugün de Gençlik ve Spor Bayramı bahanesiyle bisiklet şenliği yapalım istedik. İnegöl bisikletin çok yoğun kullanıldığı bir yer. İsaören’e kadar yaklaşık 6-7 kilometrelik parkuru bisikletle gideceğiz. Gençlerimiz ve kadınlar da var. Bitiş yerinde kahvaltı ikramı yapılacak. Bisikleti teşvik etmek için bunu bir bahane olarak görüyoruz. Bugün de ayrıca benim doğum günüm, 17 Mayıs. Koşarak geldim” dedi.
Başkan Aktaş, İnegöl’de 100 bin bisiklet bulunduğunu ifade ederek, "Hemen hemen her evde bir ya da iki bisiklet var. İnegöl’de 80 ila 100 bisiklet var” diye konuştu.
Şenliğe eşi ve kızıyla katılan Kaymakam Ali Akça ise, şenliği düzenleyen İnegöl Belediyesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından başlayan şenlikte, protokol üyeleri ile vatandaşlar belediye önünden İsaören’e kadar bisikletleriyle pedal çevirdi. Şenliğe katılanlara kahvaltı ikram edildi.