Rize İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan DEMİRAL yapmış olduğu açıklamada yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının yapımının sonuna gelindiğini bildirdi. Demiral yapmış olduğu açıklamada: “İlimiz Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri bugüne kadar bina yetersizliği nedeni ile fiziki şartları çok iyi olmayan bir merkezde verilmekteydi. Halkımıza daha iyi ortamlarda sağlık hizmeti sunabilmek amacı ile başlayan ve içinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de bulunan sağlık Kompleksi binasının yapım aşamasının sonuna yaklaşılmıştır. Gerek fiziki şartlar gerekse de tıbbi donanım olarak günümüz tıp teknolojisinin ve bakanlığımız kalite standartlarının tüm kriterlerini sağlayan merkezimiz 30 ünite kapasitesinde olacaktır.”

Yeni Personel Alımı Planlanmıyor

Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binamız hizmete açılırken mevcut olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan tüm personelimiz yeni binaya nakledileceğini belirten Demiral: “Bakanlığımız uygulamaları dahilinde yeni açılacak olan merkezimizde şuan itibari ile yeni bir müteahhit firma personeli alımı planlanmamaktadır. Çünkü ilimizde bakanlığımız planlamamaları doğrultusunda hesaplanan işçi havuzu sayısının üzerinde sayıda kişi çalışmaktadır. İlerleyen süreçlerde ihtiyaç ortaya çıkması ve bu ihtiyacın da bakanlığımız tarafından uygun görülmesi halinde personel alımı ile ilgili olarak planlamalar yapılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bu vesile ile ilimizde sağlık kompleksinin açılmasında emeği geçen başta bakanlığımız olmak üzere Sayın Valimiz Ersin YAZICI’ya, ilimizin siyasi temsilcilerine, Sağlık Müdürümüz Sayın Mustafa TEPE ve tüm sağlık yöneticilerine şükranlarımı sunar; kısa süre sonra açılması planlanan Sağlık kompleksinin tüm Rize halkına hayırlı olmasını temenni ederim. “ dedi.