İlk olarak 1980’lerde geliştirilen 3 boyutlu baskı, bir bilgisayar programı ve sıvı bir polimer veya metal kullanarak bir 3D model oluşturmayı mümkün kılan teknoloji Anne karnındaki bebeğinin nasıl olduğunu ve neye benzediğini ultrason görüntüleri ile hayal etmeye çalışan ebebeyinler için inanılmaz bir hediye sunan 3 boyutlu baskı teknolojisi bebeğin hatlarını görmenizi ve dokunmanızı sağlayacak modeller oluşturarak beklentilerin üstünde imkanlar sunmakta.

Klinik ortamında Türkiye'de ilk defa Rize'de

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Beril Gürlek Rize'deki  klinikte Türkiye'de ilk uygulamalardan biri olan anne karnındaki bebeğin 3 boyutlu modelleme hizmeti verdiklerini belirtti.

Daha önce nkara Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Rize Özel Şar Hastanesinde ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde Doktor Öğretim Görevlisi olarak çalışan şimdi ise kendi kliniğinde hizmet vrmeye devam eden Doç. Dr. Beril Gürlek :

"Bu hizmeti klinik ortamında sunan Türkiye'deki ilk kliniğiz. Doğumdan sonra bebeklerini kucağına almak için bekleyemeyen ebeveynlerin artık bir çözümü var: fetüslerini 3 boyutlu baskı hallerini almak. Tüm dünyada çok yeni kullanılmaya başlayan bu teknoloji artık bizim kliniğimizde de mümkün. Anne karnındaki bebeğinin nasıl olduğunu ve neye benzediğini ultrason görüntüleri ile hayal etmeye çalışan ebebeyinler için inanılmaz bir hediye sunan 3 boyutlu baskı teknolojisi bebeğin hatlarını görmenizi ve dokunmanızı sağlayacak modeller oluşturarak beklentilerin üstünde imkanlar sunmaktadır. Bununla birlikte 3 boyutlu baskı, birçok fetal anomalinin karmaşıklığını teşhis etme ve anlama becerimizde de devrim yaratmaktadır. dedi.