Salihli Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Halime Nur Bacak’ın ’Soğuk Plazma’ isimli projesi, Uluslararası Bilim Şenliği ve Işık Festivali’nde finallere kaldı. Başarılı öğrenci Portekiz’deki finallere Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın sponsorluğunda katılacak.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Unesco Avrupa Fizik Derneği Uluslararası Bilim Ağı’nın düzenlediği Uluslararası Bilim Şenliği ve Işık Festivali’nde finallere kalan Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Halime Nur Bacak’a sponsor oldu. Bacak, 23-27 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de Viana Do Custello’da düzenlenecek olan finallere Salihli TSO sponsorluğunda katılacak.
Salihli Bilim Sanat Merkezi Müdür Vekili Semra Taş, proje dönemi öğrencisi aynı zamanda Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi olan Halime Nur Bacak, Danışman Öğretmenler Aydoğan Ertürk ve Nurser Ersoy ile birlikte Salihli TSO Yönetimini ziyaret ederek, destek için teşekkürlerini iletti.
Eğitime ve bilime her zaman destek verdiklerini belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Türkiye’de eğitimin ivme kaybettiği son yıllarda özellikle fen ve matematik alanında dünyada ülke olarak ne yazık ki son sıralarda yer alıyoruz. Böyle bir dönemde bölgemizdeki okulların başarıları bizi mutlu ediyor. Halime Nur Bacak gibi yaratıcı öğrencilerimizin üstün başarıları bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Bu tür bilim ve sanatla uğraşan öğrencilerimizin ve okullarımızın desteklenmesi adına Salihli TSO Meclisimiz oy birliği ile karar almıştır. Bu karar doğrultusunda her zaman bu tür çalışmalara destek olacağız” dedi.
Projesinde, soğuk plazmayı toplu yaşam alanlarında kullanarak ortamdaki mikroorganizma sayısını en aza indirmeyi amaçlayan Halime Nur Bacak, 2-5 Mayıs 2014 tarihinde de Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’teki Proje Olimpiyatlarına ‘Rezonans Frekansı’ adlı projesiyle katılarak Dünya Birinciliği kazanmış ve altın madalyayla geri dönmüştü.