Gaziantep’teki sağlık çalışanları, Samsun’daki doktor cinayetini, yaklaşık 3 yıl önce görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın isminin verildiği hastanenin bahçesinde protesto etti.
Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Op. Dr. Kamil Furtun’un bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından Gaziantep’teki sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslan’ın 3 yıl önce bir hasta yakını tarafından öldürüldüğü ve isminin verildiği hastanede basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.
Hastane bahçesindeki basın açıklamasında, "Ne yazık ki sağlık alanında şiddet sürüyor. Doktor Ersin Arslan arkadaşımızı şiddete kurban vereli 3 yıl oldu. Anısı hala belleklerimizdeki tazeliğini koruyor. O gün bir dönüm noktası olur, bundan sonra sağlıkta şiddet ile ilgili önlemler hızla alınır temennisi tüm sağlıkçılarda oluşmuştu, fakat süreç böyle gelişmedi. Dün Samsun’da yine göğüs cerrahı olan meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırıyla katledilmesi sağlık çalışanlarını büyük bir üzüntüye boğdu. Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde çalışmakta olan meslektaşımız odasında, görevi başında katledildi" denildi.
Basın açıklamasının devamında, "Sağlık düzenimize şöyle bir bakalım. Son 12 yılda sağlıkta dönüşüm programıyla sağlık piyasaya açıldı. En çok kar getiren sektörlerden biri sağlık. Bu açıklamayı Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen, Genel Sağlık-İş, Gaziantep Aile Hekimleri Derneği, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği, Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği yapmıştır. Ayrıca sendikalarımızın il başkanları buradadır. Siyasi parti temsilcilerimiz de yanımızdadırlar. Halkımızın da yanımızda olduğunu görmek bizi memnun etmektedir. Ne yazıkki yastayız. Tekrar ben bütün sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Bir an önce bu çözümün hep birlikte oluşturulmasını temenni ettiğimi tekrar belirtmek istiyorum" denildi. Sağlık çalışanları basın açıklamasının ardından “sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganları atıp saldırıyı kınadı.