Şavşat Jandarma ekipleri gece geç saatlerde ilçeye bağlı Kocabey Kışlası bölgesinde icra edilen devriye faaliyeti sırasında bir evin bodrum katında yangın çıktığını gördü.

Şavşat Ardahan yolunun 14. Km si Kocabey Kışlası çıkışında Mubin Yazar’a ait bir evin bodrum katında yangın çıktığını fark etti.

Evde bulunan Mubin Yazar ve eşi ilk etapta uyanmayınca bir taraftan tabanca ile havaya ikaz atışı yaparak evdekileri uyandırırken diğer taraftan da yangın tüpü ve ateşe toprak atarak yangına müdahale etti.

Şavşat İtfaiye ekiplerine haber veren Şavşat Jandarma ekiplerinin yangına yangın tüpü ve yoğun bir çalışma ile toprak atarak itfaiye ekipleri gelene kadar yangının büyümesini engelledi.

Olay yerine gelen İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın söndürülürken evin bodrum katı kullanılamaz hale geldi.

Ev sahibi Mubin Yazar, “Devriye görevi yapan askerlerimiz olmasaydı evimiz tamamen yanardı. Hatta evin içerisine duman sızınca uykudan uyanmamız zor olacağı için daha büyük tehlike ile karşı karşıya kalabilirdik. İlçemiz Jandarma ekiplerine ne kadar teşekkür etsem az olur.” Dedi.