Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Hoş seda Kuran ve Ezan okuma" yarışmasının Artvin finali Şavşat ilçesinde yapıldı.

 Artvin Anadolu İmam Hatip Liseler arası "Hoş seda Kuran ve Ezan Okuma" yarışması yapıldı.

Artvin il ve bütün ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liseler arası "Hoş seda Kuran ve Ezan okuma" yarışması Artvin'in Şavşat ilçesinde yapıldı. Yarışmaya Kuran okuma dalında 7, Ezan okuma dalında ise 8 öğrenci okullarını temsil etti. 

Şavşat Belediye düğün salonunda yapılan yarışmaya Şavşat kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Şavşat İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, Hopa Müftüsü Selami Aydın, il genelindeki ilçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçe Anadolu İmam Hatip liseleri müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Akif Yalduz yaptı. Daha sonra jüri başkanı Şavşat İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit yarışma kriterlerini anlattıktan sonra yarışmalara geçildi. 

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen "Hoş seda Kuran okuma" yarışması da Yusufeli Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Koçak birinci olurken, eşit puan alan yarışmacılardan yapılan kura çekimi sonrası Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesinden  Ahmet Dünda ikinci, Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Muhammed Güven üçüncü oldu. 

Daha sonra yapılan Ezan okuma yarışmasında ise; Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kerim Bülbül birinci, Murgul Anadolu İmam hatip Lisesinden Hızır Can Yegin ikinci, Hopa Anadolu Lisesinden Metin Büyük üçüncü oldu. 

Yarışmalar sonucunda İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, "Güzel bir yarışma oldu. Öğrencilerimizin birbirlerine yakın puan almaları sevindirici olmuştur. Birinci olan öğrencilerimiz bölge finalinde ilimizi temsil edecekler. O yarışmada da kendilerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin başarıları bizleri her zaman mutlu etmiştir. Bizlere güzel bir ev sahipliği yapan Şavşat Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi Ambarcı'ya, Bütün ilçe milli eğitim müdürlüklerine, Öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerine ve öğrencilerimize ve bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Yarışmaları birinci olarak kazanan öğrenciler 24 Nisan 2016 da Artvin ilinde gerçekleşecek olan bölge finaline katılmaya hak kazandılar. 

Yarışmalar sonunda Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şavşat İmam Hatip Ortaokulu minik semazenleri gösteriler yaparak ilahiler okudular. 

Yarışma sonucunda dereceye girenlere ilçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere hazırlanan hediye paketleri takdim edildi. Hep birlikte çektirilen hatıra fotoğraflar sonrası etkinlik sona erdi.