Artvin’in Şavşat ilçesinde 12 Nisan 2016 tarihinde tartıştığı Aygün Avcı (53) isimli kişiyi pompalı tüfekle vurularak öldüren şahıs Şavşat Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalandı.

Olay gününden sonra izini kaybettiren zanlı Ö. A. Şavşat İlçe Jandarma ve Merkez Karakol Komutanlığı ekiplerinin olay gününden sonra her gün ısrarla sıkı bir şekilde arazi arama ve tarama sonucu 12 gün üzerine saklanmış olduğu çalılık alan içerisinde yakalandı.

Şavşat’a bağlı Küplüce köyünde meydana gelen olay sonrası köyde arazi arama tarama faaliyetlerini sürdüren jandarma, köyün dağınık ve geniş arazi yayılması olması ayrıca köyde çok sayıda boş ev bulunmasına rağmen jandarmanın yoğun çalışması sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan şahıs yapılan sağlık kontrollerinden sonra ifadesi alınmak ve mahkemeye çıkarılmak üzere İlçe jandarma Komutanlığına götürüldü

Olay, Artvin’in Şavşat ilçesindeki Küplüce Köyü’nde meydana geldi. İlçenin Çukur Köyü’nde yaşayan Aygün Avcı (53), ’pat pat’ diye adlandırılan tarla sürme makinesi ile Küplüce Köyü’ne gitti. Burada vatandaşların tarlaları süren Avcı, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Ö. A. isimli şahıs ile tartışmaya başladı. Köylülerin araya girmesiyle şahıslar arasındaki tartışma kavgaya dönüşmezken, Ö.A. elindeki pompalı tüfekle tekrar Avcı’nın çalıştığı tarlaya geldi. Avcı’yı arkasından pompalı tüfekle vurarak öldüren Ö.A. ormanlık alana kaçarak izini kaybettirdi.