Şavşat Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen Sarıkamış Şehitlerini ve tüm şehitlerimizi anma programına Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Kayhan Sercan Haklı, İlçe Emniyet Amiri Eray Çınar, Şanlı Urfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Yokuş, İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Demir, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Temiz, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Özge Gökbaşı, şehit anne ve babaları, daire müdürleri, sivil tolum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Program Kuran okuma yarışmasında Dünya birincisi olan Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik'in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Muhteşem sesi ile Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Dünya birincisi Alpcan Çelik'in okumuş olduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti bütün katılımcıları duygulandırdı.


Daha sonra Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk yapmış olduğu konuşmada düzenlenen etkinliğin Şavşat ve bütün milletimiz için önem ve değerinden söz etti. Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk konuşmasında; "Bu çetin savaşta donarak şehitlik makamına ulaşmış askerlerimiz, Büyük Önder Atatürk ve tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. O günkü yokluklarda yaşanan zorlu bir sürecin ve vatan uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden doksan bin yiğit vatan evladı, Allah’u Ekber Dağları’nın karlı tepelerinde donarak şehit oldular. Kar onlara kefen, buz mezar taşı oldu ve o gün Allah’u Ekber Dağları’nda yankılanan sesler bugün hala yüreklerde yükselerek gözlerimizi yaşartıyor. Doksan bin yiğit kalbimizin en derin köşesinde yerini korumaktadır. Sarıkamış şehitlerimiz yanı sıra vatan savunmasında geçmişten bugüne bizlere bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizin dökmüş oldukları kan ve vermiş oldukları canın değerini anlatmak kelimeler sığmaz. Tarih kendisinden ders almayanlar için tekerrür etmektedir. Daha önce yaşanan acıların ve hatta bugün her gün içimizde yaşadığımızı bu acıların bitmesi ve tekrar yaşanmaması için hepimizin tedbirler alma zorunluluğumuz var. Ay yıldızlı bayrağımızı her zaman en yükseklerde dalgalandırmak bizim en kutsal görevimiz olduğu gibi varoluşumuzun ve geleceğimizin güvencesidir. Dün Asr-ı Saadette neler olduysa bugünde aynısı oluyor. şehitlerimiz Allah yolunda vatan yolunda canlarını seve seve veren bu atalarımıza ve bugünkü şehitlerimize Allah ve Resulü onlara şahittir. Bütün şehitlerimize rahmet olsun. Bütün şehit ailelerimiz bilsin ki onların evlatları bu vatan için canlarını verdiler. Onlar şehit olmadan sizlerin evladıydı ama vatan toprağına düştükten sonra Yüce Türk Milletinin evladıdırlar. Bizlerde sizlerin evlatlarıyız. İşte bu duygularla şehitlerimizi yad etmek için bu geceyi hazırladık. Emeği geçen herkese ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
 

Ahmet Sinan Öztürk konuşmasının son bölümünde ise; " “Bu toprakların, bu vatanın kolay kazanılmadığını bu uğurda verilen mücadelenin büyüklüğünü bir kere daha düşünmemiz, hatırlamamız gerekir. Vatan toprağını kutsal sayan sineleri tertemiz o dedelerimiz bu toprağı bize bırakmaları için, gözlerini kırpmadan vazifelerini icra ederek, vatan toprağının bugünlere kadar gelmesinde çok büyük bir görev üstlendiler. Bizler geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bir toplumuz. Bu değerlerimizi koruyamazsak, hak ettiği değeri veremesek, bundan yüzyıl sonra bu kadar rahat konuşamayız. Bulunduğumuz toprakların her santimetresinde onların kanı var. Bu vesile ile bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimize rahmet ailelerine ve gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.


Şavşat Belediyesi tarafından düzenlenen Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitlerimizi anma programı çerçevesinde çeşitli şiirler okundu. Şiir dinletisinin ardından Muhammet Eren'in okumuş olduğu ilahiler şehit yakınlarını ve katılımcıları duygulandırdı. Şehit annelerinin dökmüş oldukları gözyaşları herkesi duygulandırdı. İlahiler okunurken Semazenlerin gösterileri güzel görüntüler oluşturdu.
Şiirleri ile ve okumuş olduğu ilahilerle günün anısına katılımcılara duygulu bir gece yaşatan misafir sanatçılar İlçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı'ya, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk'e, Belediye Yazı İşleri Müdürü Filiz Özcan'a, Belediye Sosyal İşler Müdürü Özgür Dede'ye ve bütün katılımcılara teşekkür ederken, Şavşat halkının misafirperverliği ile doğal güzelliklerinin kendilerini büyülediğini ifade ettiler.


Daha sonra İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit'in yaptırmış olduğu dualardan sonra Türkiye’nin en yaşlı Halk Ozanı Aşık İbrahim Kara'da günün anlamına çeşitli değişler söyledi.
Etkinliğe katılan vatandaşlar ise bu güzel ve anlamlı etkinliği hazırlayan Şavşat Belediye Başkanına ve bütün emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Program sonunda ise gelen misafir sanatçılara çeşitli hediyelerin yanı sıra Şavşat tanıtım setleri ve çiçek hediye edildi.
Sarıkamış şehitlerini ve bütün şehitlerimizi anma programı hep birlikte çektirilen hatıra fotoğraflardan sonra sona erdi.