Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı Şavşat İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Şavşat İlçe Müftülüğü tarafından her ay yapılan düzenli olarak yapılan aylık toplantısına Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı'da katılarak din görevlilerinin sorunlarını dinledi.
 Şavşat İlçe Müftülük Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Mesut gazi Ambarcı, ilçe müftüsü İdris Yavuzyiğit, ilçe müftülüğü görevlileri ve bütün din görevlileri katıldı.
Yapılan toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığının  “Camilerdeki Kitaplıklar, Kütüphaneler” konulu çalışması üzerinde durularak, Şavşat’ta her camide bir kütüphane oluşturulması kararlaştırıldı.
İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit Şavşat İlçesinde bulunan Cami ve Kuran Kurslarının Tabelalarının yenilenmesi, bakım ve onarımlarının yapılması, tertip ve düzenlerinin sağlanması, cemaate katılımın artırılması hususuna faaliyetler yapılması konularında bir sunum yaparak yapılması gerekenleri anlattı
Din görevlilerine hitap eden İlçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, din görevlilerine karşı ki duymuş olduğu güveni belirtti. Ambarcı; toplumun kanaat önderi olan din görevlilerinin kendilerini yetiştirmeleri, topluma örnek olacak davranışlar sergilemeleri, toplumu ahlaken yüceltecek görevler ifa etmeleri gerektiğinin önemli olduğunu, birleştirici ve bütünleştirici rol üslenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Mesut Gazi Ambarcı; "İbadethaneler bizim için değerli ve kutsal yerler olduğu gibi din görevlileri de bizim için değerlidir. İmamlarımız köyle ilgili faaliyetlerde aktif rol almaları gerekiyor. Cami görevlerinin yanında cami dışı hizmetlerde de aktif olmanız gerekiyor. Görev bölgesindeki her türlü sorundan haberdar olmalısınız ve çözüm için ilgili mercilerle temasa geçmelisiniz. Kendinize güveniniz olsun. Bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Çok okuyun, araştırın. Elde ettiğiniz doğru bilgileri insanlarla paylaşın, insanların her türlü derdi ve sıkıntısıyla ilgilenin. Şavşat geleceğin şehridir. Onun için her noktaya, her caddeye, her sokağa, her insana dokunmanız lazım. Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağım en önemli bir şey güvenilir ve yaşanılabilir bir kent olmalıdır. İlmi ve dini manada iyi bir nesil yetiştirirsek gelecek bizler için olumlu olacaktır." dedi.
İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit yaptığı konuşmada Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı'ya teşekkür ederek, “Din görevliliği ateşten bir gömlektir. Sorumlulukları çok olup Hakkıyla yerine getirilmesi gereken bir görevdir. Bizim yaptığım iş gönül işidir. Din görevlilerimiz, Toplumun her kesimine ulaşması, manevi hayatı canlı tutması gereken gönül ehli, mana erleridir. Bu görevin ifasında her türlü zorluklarla karşılaşılabilir ancak sabırla ve teenni ile hareket ederek bu zorluklara göğüs gerilebilecek güç, yürek, bilgi ve donanım her bir din görevlisinde bulunmalıdır. Din görevlisi, toplumu ilmek ilmek işlemesi gereken, birleştiren, kuşatan, İman ve İhsana davet eden, Hz. Muhammed (S.A.V.)’i örnek alan ve ailesiyle, etrafıyla huzur ve barışı temsil eden kişi olmalıdır. Şavşat Din Gönüllüleri de bu görevi en güzel şekliyle yerine getiriyor ve getirmeye de devam edecektir.” dedi.
Kaymakam Mesut gazi Ambarcı, toplantıda tayini Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine çıkan Muhammed Faruk Kataçalı ve Sakarya’nın Geyve İlçesine tayin olan Cemil Bağlan ile vedalaştıktan sonra Ocak ayı sonunda Emekli olan Armutlu Camii Müezzin Kayyımı Şentürk Tekin’e kurum adına plaket takdim etti.
Toplantı tatlı ikramı ile sona erdi.