Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesince farklı illerden gelen üyeleri Çanakkale Tarihi Alanı’nı ziyaret etti.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının yaptığı organizasyonla Şehitler coğrafyasını ziyaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi Üyeleri duygusal anlar yaşadılar. Dernek üyeleri Şehit aileleri Şehitler coğrafyasındaki ziyaretlerine Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinden başladılar. Daha sonra 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı savaş alanı ve siperler, Şehitler Abidesi, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Anıtı başta olmak üzere tüm tarihi alanı büyük bir sükûnet içerisinde tamamladı. Dernek üyelerinden bir Şehit annesinin “Buralarda oğlumun nasıl Şehit olduğunu gördüm” demesiyle çevredekiler gözyaşlarını tutamadılar.
Tarihi Alan Başkanlığının konuğu olarak 250 kişilik Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi 10 Ekim günü düzenlenen etkinliklere katıldı. Organizasyon 1 gece ve 2 gün sürdü. Dernek Başkanı Üstünel Midiliç Tarihi Alan Başkanlığına kendilerine sundukları imkânlar ve yakın ilgi sebebiyle hem şahsı adına hem de dernek üyeleri adına teşekkür etti.