Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, hırsızlık olayına karışan 2 kişi yakalandı.
Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Ankara ve çevre illerde meydana gelen birçok hırsızlık olayının aydınlatılması amacıyla geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyonda Şereflikoçhisar ilçesinde birçok hırsızlık olayına karışan M.A. ve B.D. yakalandı.
Hırsızlık zanlısı iki kişinin, kendi ailesinden aranmayan bir kişinin adına "kimliğinin kayıp olduğunu" beyan ederek nüfus müdürlüklerine başvurduğu ve kendi fotoğraflarıyla ikinci bir kimlik çıkarttığı, bu sayede serbestçe dolaşarak hırsızlık yaptığı tespit edildi.
Son olarak hırsızlık zanlılarının Kayseri’de hırsızlık yaptığı bilgisini alan Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş ekiplerinin yaptığı operasyonda, zanlılar çalıntı malzemelerle birlikte Şereflikoçhisar’da yakalandı.
Zanlılar, adli işlemlerin ardından adliye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 2 şahıstan B.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer şüpheli M.A. ise tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Yapılan operasyonun ardından 7 faili meçhul hırsızlık olayının aydınlatıldığı belirtildi.