Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)() - SEYDİŞEHİR'de Belediye Başkanı Mehmet Tutal önderliğinde bir araya gelen belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle ortak basın açıklaması yaparak, halkı döviz ve altın birikimlerini Türk lirasına çevirip, ABD mallarını boykot etmeye çağırdı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın ev sahipliğinde toplanan belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları son günlerde ülkemiz ekonomisine yapılan saldırılar ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Grup adına basın basın açıklamasını Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  dövüz ve altın birikleri olanların, birikimlerini Türk lirasına çevirmeyi ve ABD mallarını boykat etmeye davet etti. 
 Tutal "Büyüyen Türkiye ekonomisini engellemeye, halkımızı ve onun seçilmiş meşru hükümetini dar boğaza sokmaya dayanıyor. Cumhurbaşkanımız ve milletimiz, hiç de hak etmediği davranışlarla, oyunlarla muhatap olmak zorunda kalıyor. Halkımızın birlik ve beraberliğini, devletimizin bütünlüğünü doğrudan hedef alan bu durum, bizleri de son derece rahatsız etmektedir.Milli ve yerli üretimi başlatan bir ülkede bu saldırıların çaresizce kabul edilmesi mümkün değildir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Gerekli tedbirlerin bu noktada alındığında ve alınacağından da eminiz. Bizler de bu noktada tarafız. Tarafımız da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkarlarından yanadır. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz.Amacımız Gezi Eylemlerinde, 15 Temmuz'da olduğu gibi şer odaklarına yenik düşmemektir. 2008 yılında 'Kriz çıkacak, ekonomi batacak, döviz yükselecek, işsizlik aratacak' gibi söylemler aynı şekilde devam etmekte idi.''diye konuştu. 
Ekonomi üzerine kurulan oyunların bozulduğunu ifade eden Tutal, '' Her ithal ürünün bir alternatifi mutlaka vardır. Buradan tüm halkımızı da bundan sonra her alanda yerli malı kullanmaya davet ediyoruz. Bütün etnik ve dini gruplarıyla da bu ülkenin tüm unsurlarına birlik ve beraberlik içinde emperyalizme ve siyonizme karşı mücadele etme çağrısında bulunuyoruz.''dedi.
FOTOĞRAFLI