Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özkan Yazıcı, Türkiye’de sigara ve tütün ürünlerinden kaynaklanan hastalıklar yüzünden her yıl Türkiye’de yüz binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu sayının büyüklüğünü ve oluşturduğu tahribatı anlatmak için her gün bir uçağın düştüğünü ya da her yıl ülkemizin bir şehrine atom bombası atıldığını hayal etmemiz yeterli” dedi.
HER GÜN BİR UÇAK DÜŞÜYOR
Madde bağımlılığı ve zararları konusunda üniversite ve lise öğrencilerine konferans veren Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özkan Yazıcı, sigara ve tütün maddelerinin yol açtığı hastalıklar sebebiyle her yıl ülkemizin bir şehrine atom bombası düştüğünü söyledi.
Ulubey Meslek Yüksekokulu Basın ve Yayıncılık Bölümü Öğrencileri tarafından madde bağımlılığı ve zararları hakkında farkındalık oluşturmak ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla üniversite ve lise öğrencilerine yönelik ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ adlı konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Özkan Yazıcı, sigara ve tütün ürünlerinden kaynaklı hastalıklar yüzünden her yıl Türkiye’de yüz binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirterek “Bu sayının büyüklüğünü ve oluşturduğu tahribatı anlatmak için her gün bir uçağın düştüğünü ya da her yıl ülkemizin bir şehrine atom bombası atıldığını hayal etmemiz yeterli” dedi.
“BİR KERE DENEYEN BAĞIMLI OLUR”
Özellikle gençlerin uyuşturucu madde ile ilk kez karşılaştıklarında “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek kullanıma başladıktan sonra bağımlılığa kadar giden bir yola girdiklerini çok geç fark ettiklerini belirten Dr. Yazıcı, “En güzeli hiç denememek hatta bu tür ortamların içerisinde dahi yer almamaktır. Bir kez kullanıldığında artık geri dönüş çok zor. Umutsuz olmamak gerekir ancak ne kadar erken karar verilirse başarılı olma şansı da o kadar yüksek olur” diye konuştu.
Yazıcı, ailelerin çocuklarını yakından takip etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Konferansın ardından kısa bir konuşma yapan Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan ise sigaranın yol açtığı kanser sebebiyle hayatını kaybeden bir tanıdığının hikayesini öğrencilerle paylaşarak sağlıklı bir nefesin dünyanın bütün hazinelerine bedel olduğunu, bunun değerinin çok geç anlaşılmamasını dilediğini belirtti.
Ulubey Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ulubey Kaymakamı Emrullah Temikan, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın ve İlçe Emniyet Amiri Erol Develi’nin yanı sıra öğretim elemanları, öğretmenler ile üniversite ve lise öğrencileri katıldı.