Sinop’ta, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Sinop’ta 2 ev yanarak kül oldu Sinop’ta 2 ev yanarak kül oldu

Sinop Valiliği, Sinop Üniversitesi, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve diğer kurumların desteğiyle, 15-22 Nisan’da gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, Eski Otagar-Valilik Önü arasında bando ve halk oyunları ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünün ardından Valilik önünde etkinlikleri kapsamında çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel yaptı. Güzel yaptığı konuşmada, “Toplumda turizm bilincini geliştirmek turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 48’incisini düzenlediğimiz Turizm Haftası kutlama etkinliklerimizin açılış programına hoş geldiniz şeref verdiniz. ’Dört Mevsim Turizm’ sloganıyla nitelikli, sürdürülebilir, erişilebilir turizm hedefiyle, 24 saat yaşayan bir kent hayaliyle yola çıktığımız turizm sezonumuz her sokağının denizle buluştuğu, ülkemizin en mutlu insanlarının yaşadığı, kültür, tarih, medeniyet ve hoşgörü kenti Sinopumuz için hayırlı uğurlu olsun. Kolektif bir turizm bilincinin oluşması etkili tanıtım ve sektörel çalışmaların yürütülmesi, turizm hizmetlerimizi daha modern, çağın gereklerine uygun, alt yapısını bütünüyle tamamlamış bir hale getirebilmek için aşkla ve şevkle çalışmalarımızı sürdürüyoruz kentimize katma değer oluşturacak, sektöre ekonomik girdi sağlayacak, turizmi dört mevsime yayabileceğimiz, tüm paydaşların sahiplendiği, sürdürülebilir, uygulanabilir, gerçekçi bir turizm mastır planı hazırlığımız sürüyor. Âdeta bir açık hava müzesi olan Sinopumuzun turizm potansiyelini ekonomiye kazandırmak için azami düzeyde çaba harcayacağımız 2024 yılı turizm sezonumuzun Sinopumuza ve ülkemize bereket getirmesi temennisiyle, böylesine müstesna bir toplulukla bir a arada olmanın onurunu yaşadığımı ifade ederek sizleri saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi. Halk oyunları ekibindeki çocukların yaptığı gösteriler beğeni topladı. Daha sonra ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel ve beraberindeki heyet, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ı makamında ziyaret etti.