Vali Ali Hamza Pehlivan; Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, TSO Başkanı Osman Geliş ile birlikte şampiyona final müsabakalarını izlemek üzere etkinliğe katıldı. 

       Müsabakaların düzenlendiği alana gelişinde Vali Pehlivan’ı Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Vekili Recep Coşkun, Genel Sekreteri Mehmet Turhan, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İlker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Şırnak Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Osman Oğrak ve sporcular karşıladı.

        Vali Pehlivan, etkinlik alanında Federasyon Başkan Vekili Coşkun’dan müsabakalar hakkında bilgi aldı. Sporcular ve aileleriyle hasbihalde bulunarak çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Etkinlik alanında bulunan Kızılay’ın, Artukbey Kahvelerinin ve Koronavirüs ile Organ Bağışı konusunda bilgilendirmelerde bulunulan İl Sağlık Müdürlüğü’nün stantlarını dolaşarak stant çalışanlarına kolaylıklar diledi. 

      Şırnak'ta sağlanan huzur ikliminin yansımalarının bu organizasyonlarla somut bir şekilde görüldüğünü ifade eden Vali Pehlivan, önümüzdeki hafta da Rafting Türkiye şampiyonasının Beytüşşebap ilçesinde yapılacağını belirtti. 
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan,

      "Bu ve benzeri etkinlikler her geçen gün artarak devam edecek. Öncelikle bu huzur ve güvenlik ikliminin sağlanmasında İlimize ve bu konudaki mücadeleye vermiş olduğu desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bütün Bakanlarımıza, ilgili kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Güvenlik birimlerimiz yoğun mücadeleler veriyor. Vatandaşlarımızla işbirliği halinde terörle mücadelede elde edilen başarı şehrimizi her geçen gün çok daha güvenli kıldı. Bu ortamları yaşamak hepimize nasip oldu. Vatandaşlarımızla her zaman birlikteyiz. Bunun memnuniyetini yaşıyorlar.  Sporcular da hem parkuru çok beğendiklerini ifade ettiler hem de bu vesile ile Şırnak'a gelmiş olmaktan mutlu ve memnun olduklarını ifade ettiler.” dedi.

        Geçmişte Cudi ve Namaz Dağı’nın terörle anıldığını, bundan sonraki hedeflerin Cudi Dağı'nda da bu tür etkinlikler yapmak olduğunu belirten Vali Pehlivan; 

         "Cudi ile ilgili bir konsept geliştirmiş durumdayız. İçişleri Bakanlığımıza sunduğumuz proje güvenlik temelli bir projedir. Kulelerimiz bitiyor. Yüzde 50'sinden fazlası bitmiş durumda. Orayı sadece bir güvenlik konsepti olarak değil, Nuh'un Gemisi'nin oturduğu yer olması hasebi ile de tarih, kültür ve beraberinde doğa ve devamında inşallah turizm konseptli bir yapıya ulaştırma gayreti ve arzusu içerisindeyiz. Birkaç gün önce Cudi'ye ceylanları bıraktık. Oranın çok değişik mesajları var. İnsanlığının ikinci doğuşu olarak sayılan bir nokta. Ama sadece insanların değil, bütün canlıların ikinci doğuş alanı olan bir yer. Belki de yamaç paraşütüyle Namaz Dağından Cudi’ye inilen müsabakalar, gösteri uçuşları da düzenlenecek. Namaz Dağı ve Cudi Dağı adeta birbirini selamlıyor. İlimizde de gerçekten simge dağlarımız. Geçmişte belki sıkıntılarla anıldı. Ama bundan sonra inşallah güzelliklerle güzel faaliyetlerle anılacaktır.” diye konuştu.