Sivas Ticaret Borsası Başkanlığı kurbanlık canlı kilo fiyatı açıklandı.
Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu düzenlediği basın toplantısında, Sivas’ta kurban bayramı için yeterince hayvan stoku olduğunu kaydederek, ’’2015 yılı için şu anda yeterli sayıda kurbanımız var bunu rahatlıkla söyleyebiliriz”.dedi.
Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Hastaoğlu şunları kaydetti:
“Her sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sayısı ve fiyatları konusunda değişik açıklamalar yapılmaktadır. Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiye’de et fiyatları geçen yıla göre yüzde 25 artmış olmasına rağmen ilimizde kurban fiyatlarına yüzde 18 artış uygulanacaktır.”
Kurbanlık satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Başkan Hastaoğlu, “Hayvan kesimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya geçici kesim yerleri tercih edilmeli, veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve hayvan pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar satın alınmamalıdır. ” diye konuştu.