Anavatan Partisi Rize İl başkanı Ceyhun Yılmaz Mesut Yılmaz’ın isminin Rize havaalanına verilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Ceyhun Yılmaz ayrıca bu gece Mesut Yılmaz için Rize Şeyh Camiinde mevlit okutacaklarını söyledi

Anavatan Partisi Rize İl başkanı Ceyhun Yılmaz TV 53 te Turgay Ayhan ile bir başka konu programında, eski başbakan Mesut yılmaz’ ın isminin yaşatılması için havaalanına isminin verilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Yılmaz açıklamasında, “Geçtiğimiz hafta eski başbakanımız Mesut Yılmazın vefatı ve İzmir’de yaşanan deprem olayı tüm Türkiye’yi üzdüğü gibi bizi de derinden etkilemiş, çok üzmüştür. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah hepsine sabır versin. Eski başbakanımız Mesut Yılmaz’ ın ailesine eşi Berna Hanım’a, Anavatan Partisi’ne ve Mesut Yılmaz sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Moralimiz çok bozuk. Bu gece Rize Şeyh Camisine Mesut yılmaz için mevlidi şerif okutacağız. Bütün Rizelileri bu mevlide bekliyoruz” dedi.

Eski başbakan Mesut Yılmaz’ın Rize için çok şey yaptığını kaydeden Anavatan Partisi Rize il başkanı Ceyhun Yılmaz açıklamasında, “Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ın Rize’ye yaptıklarına bakınca Üniversite lojmanlarına kadar yapılmıştı. Dişarda gelen hocaların burada ev sorunu yaşamaması için lojmanlarda yapılmıştı. Karadeniz sahil yolu Mesut yılmaz döneminde başlamış ve yüzde 35 i bitirilmişti. Araştırma hastanesi binasının inşaatı devam ediyordu. Biz isterdik ki bunlardan bir tanesine Mesut Yılmaz ismi verilsin. Ama olmadı inşallah yeni yapılan havaalanın a ismi verilir. Bu konuda çalışmalarımız var. Önümüzdeki birkaç gün içinde stant açıp Rize’den imza kampanyası başlatacağız. Topladığımız imzaları Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. İmza kampanyasını Cuma günü başlatacaktık. Ama Sayın Mesut Yılmaz’ ı kaybettik. O nedenle imza kampanyamızı erteledik. Pazar günü Mesut Yılmaz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Orada Anavatan Partisi’nin eski ağır toplarından olanlarla karşılaştık. Onlara bu fikrimizi söyledik, desteklerini aldık. İmza kampanyasını da başlattığımızda onlara da gideceğiz” dedi.