CHP Rize il başkanlığı görevinden alınıp, CHP Genel Başkan danışmanlığına atandığı günlerde seçimden sonra açıklama yapacağım diyen Aslankaya geçirdiğimiz 7 Haziran Milletvekilliği seçimleriyle ilgili ve önümüzdeki günlerde yaşanacak olan siyasi gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

CHP’nin Türkiye genelinde aldığı oylar başarılı bulmayan Aslankaya, “2011 seçimlerinden daha düşük oy almamız bizi rahatsız etmiştir.Dolayısıyla Rize’den 37 yıl sonra tekrar milletvekili alamayışımız hepimizi üzmüştür”dedi.

 

MİTİNG YAPMAYA KORKTULAR

 

Seçimlerden alınan başarısız sonuçlardan yönetimi sorumlu tutan Aslankaya”CHP Milletvekili aday ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ilk önce CHP Genel Başkanına saygılı olma zorunluluğu vardır. Eğer bir Milletvekili  adayı ve yönetim kurulu genel başkanın resmini dahi asmaktan korkuyor ve genel başkana kendi ilinde miting yaptıramıyor ise bu aday ve yönetim bir daha CHP’de aday olmayı düşünmemelidir.Seçim sürecinde bunları konuşmadım fakat şimdi konuşmayı kendime bir siyasi sorumluluk görerek konuşuyorum “dedi

 

CHP’li OLMAK İKİ SAATTE OLMAZ

 

CHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nu eleştiren Aslankaya “CHP’li olabilmek için CHP’de çalışmış emek vermiş , ilkelerinin ve 6 okun ne anlama geldiğini bilmesi gerekir.Eğer 6 okun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bu partide yöneticilik yapamazsınız. Cumhuriyet kurulmadan kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin, kurucusuna  Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehaya kefere diyen adamların kalkıp bu partiyi dizayn etmeleri ve yeniden yapılandırmayı oluşturmak istemeleri CHP’ye en büyük ihanettir”dedi.

 

CHPDE YENİ ORGANİZASYON

 

CHP’de yeni bir organizasyon yapıldığını belirterek Atama Rize il yönetimini eleştiren Aslankaya ” Genel merkez Muhalif olan il başkanlarını, ilçe başkanlarını  ve kurultay delegelerini  olağan üstü kurultay yapılır diye  görevden almaya başlamıştır. Şimdi bu partinin başına atama olarak getirilen devlet memuru CHP’nin nerde olduğunu bilmediği gibi bu kişi Anap’ın memurudur. CHP üyesi daha yeni olmuştur. Bunlar bu partiyi bilmezler. İlçelerde yıllarca görev yapmış cebindeki parayı bu parti için harcamış olan kişileri , genel kurulla seçim kazanmış kişileri iki cümle ile görevden aldırmak etik değildir. Yaptıkları bu hataların bedelini mutlaka ödeyecekler”dedi.

 

İL YÖNETİMİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYI BAŞARISIZDIR

 

“Doğu ilçelerimiz CHP’nin  en yoğun olduğu ve sandıkta en fazla oyu veren ilçelerimizdir. Bu ilçelerde AKP’nin bu adaylarına karşı CHP’nin 50 bin oy alması gerekliydi. Bu ikinci kez Milletvekili adayı olan ve gülmekten başka bişey bilmeyen , genel başkana miting yaptırmaya çekinen bu şahıslara eğer doğu ilçeleri oy vermemişse onun sorumluluğunu orada yaşayan insanlarda bulmuyorum. Sadece bu yönetimin ve milletvekili adayının başarısız icraatlarına yüklemek istiyorum”

 

CHP TEPEDEN DEĞİŞMELİDİR


Koalisyon sürecini değerlendiren Aslankaya “Hükümetin yaklaşan süreç de CHP ile bir koalisyon kuracağına inanmıyorum. Meclis başkanlığı seçiminde de görüldüğü gibi AKP’nin, MHP  ile koalisyon kurması yakışır. Geçici bir seçim hükümeti kurarak 8-9 ay sonra yeniden seçim olacaktır diye düşünüyorum.CHP iktidar istiyorsa yeniden bir yapılanma olmalıdır ve genel merkez tepeden aşağıya değiştirilmelidir”dedi.

 

MEHMET BEKAROĞLU’NDAN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMAZ

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bekaroğlu konusunda uyardığını söyleyen Aslankaya “Eski il başkanı olarak görevim şu anda danışmanlık görevidir. Bu görevi şu anda yapmıyorum yapacak da değilim .Çünkü genel başkan bana il başkanlığı döneminde danıştığı zaman Mehmet Bekaroğlu’ndan bu partiye genel başkan yardımcısı olmaz demişimdir. Böyle bir adamın bu partiye gelmesi bu partiyi küçültür ve yaralar demiştim. Genel başkan istediği şekilde bu olayı değerlendirmiştir. O nedenle bu işe karışmak istemiyorum. Fakat bir gün bunun bedelini o yönetim kadroları mutlaka ödeyecektir”dedi.

 

PARTİYE SAHİP ÇIKIN

 

Partililerden sağduyulu olmaları konusunda uyaran Aslankaya “ Partiye kızarak küserek istifa ederek değil yarın meydanlarda bu partiye sahip çıkarak yeni bir kadrolar oluşması noktasında CHP’yi kim iktidara taşıyacaksa onlara sahip çıkmalıdırlar. CHP çadırlarda kurulmamıştır. Yerel yönetimde RİZE ile ilgili sorumluluk alan ve ne olduğu belli olmayan il yönetimindeki şahıslar birilerinin ayak bağı olmaktan çıksınlar, AKP’ye taşeronluk etmesinler, Halil Bakırcı’ya askerlik  yapanlar daha öncede söylediğim gibi Bekaroğlu’nu genel başkan yardımcısı yapanlar Şevki Yılmaz’ı da yanına katsın, şimdide diyorum ki boşta kalan bi adam var Halil Bakırcı onu da CHP’ye il başkanı yapsınlar şimdiki yönetimde yer alan AKP çizgisindeki şahıslar Halil bakırcı ile daha iyi uyum içerisinde olacaktır”dedi

 

BİZ ATATÜRK DÜŞMANLARIYLA SİYASET YAPMAYIZ

 

CHP’deki kongre sürecini değerlendiren Aslankaya “biz bu partiyi yol üstünde bulmadık . Genel başkan başarısız olursam bırakacağım demişti. Şimdi bunların çalışmaları yapılıyor. Doğu ilçelerinde insanlarımız bu partiye oy vermemişse bunun bir nedeni var. Biz radikal düşünenlerle siyaset yapamayız. Atatürk düşmanlarıyla siyaset yapamayız.Rize’de ise bu partiye emek vermiş bir çok insan var kongrede konuşacağız siyasilerin konuşma yeri kongrelerdir”dedi.

 

Osman Kaptan-Rize