'Feyzioğlu'nun danışmanı CHP'de aday mı oluyor?
Necdet Basa’nın Rize’den Milletvekili Adayı olacağı söylentileri CHP kulislerini hareketlendirdi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun danışmanı Necdet Basa’nın Rize’den Milletvekili Adayı olacağı söylentileri CHP kulislerini hareketlendirdi.

MESUT YILMAZ’IN DANIŞMANLIĞINI DA YAPMIŞTI
Haziran 2015’te yapılacak Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun memleketi olan Rize’de ilginç bir ismin aday olacağı öne sürüldü. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun danışmanlığını yürüten Necdet Basa’nın Rize’den CHP adayı olacağı yüksek sesle ifade edilmekte. 1950 doğumlu Basa, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın danışmanlığının yanı sıra Demokrat Partinin yönetiminde de aktif görev alan bir isim olarak göze çarpmakta.

Necdet Basa kimdir?
1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Uzun yıllar kaldığı Almanya'da Çalışma Ataşeliği ve Bonn Büyükelçiliği'nde Çalışma Müşavirliği görevlerinde bulunmuş, Köln Üniversitesi'nde öğretim üyeliği de yapmış, 13 Eylül 1991-29 Ocak 1992 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarlığı görevini yürütmüştür.

1991 yılında Başbakan Mesut Yılmaz'ın başdanışmanlığını yapmıştır. Necdet Basa, Ocak 1996-Ekim 1997 yıllarında TBMM Genel Sekreterliği görevini yürütmüş ayrıca 1996-2000 yılları arasında YÖK üyeliği yapmış ve kısa bir dönem Demokrat Parti'nin yönetiminde bulunmuştur.

Türkiye Barolar Birliği Başkan danışmanı olarak görev yapan Basa, evli ve iki çocuk babasıdır.'