Rize’de iki dönem belediye başkanlığı yapıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile son dönem aday olmayan ve Rize’de kalması istenen Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Bakırcı bugün AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek başvuru dilekçesini AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı’ya teslim etti.

Bakırcı burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, “94’lü yıllardan itibaren İstanbul Kadıköy ve Beyoğlu’nda Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerim oldu. 2004-1014 yılları arasında ise Rize Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Rize Milletvekilliği aday adaylığı kararımı uzun istişareler sonrasında aldım. İstişarelerimin ardından iştiareye de yattım. Nihayetinde aday adayı olmayla karar verdim. Rize’nin bir çok sorununu iyi bildiğim kanaatindeyim. Kamuoyunun da bu yönde bir kanaati var. Rize’nin sorunlarının çözümü için risk alarak çalışacağıma inanıyorum. Rize kamu oyundan da aday olmam yönünde yoğun talepler vardı. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dilekçeyi teslim alan Avcı, “Hayırlı olmasını diliyorum. Aday adaylığı süresi içerisinde ise kendisine başarılar diliyorum” şeklinde iyi niyet temennisinde bulundu.