Anadolu Efes, Turkish Airlines Eurolegue Play-off 4. maçında evinde Real Madrid’e 76-63 mağlup oldu. Bu sonuçla Real Madrid, seride durumu 3-1’e getirerek Final Four’a yükseldi. Maç sonunda iki takımın da başantrenörleri açıklamalarda bulundu.
Anadolu Efes, Real Madrid karşısında Play-off serisi 4. maçında 76-63 kaybetti ve Avrupa’ya veda etti. Final Four’a yükselen Real Madrid ise Fenerbahçe Ülker’in rakibi oldu. Maç sonunda yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, “İyi olan takım Final Four’a gitti. İlk yarı çok fazla savaştık, her şey kontrolümüz altında gibi gözüküyordu. Ancak ikinci yarı kötüydük. 18 kere daha fazla hücum ettiler bizden. Biz maç boyunca çok istekliydik ama hücumumuz yeterli seviyede değildi. Oyuncularımın ikinci yarıda belki de enerjileri bitti. Fiziksel enerjinin yanında mental olarak da. Çıkarmamız gereken dersler var bu seriden. Hatalarımız oldu. Böyle bir tecrübeli ekibe karşı oynamayı öğrenmeliyiz. Şimdi önümüzde Türkiye Basketbol Ligi’nde de 4 maç kaldı. Kendimizi toparlamak için az bir zamanımız var. Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağız. Bir an önce Türkiye ligine konsantre olacağız” dedi.
REAL MADRID CEPHESİ
Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise yaptığı açıklamada, “İlk dakikadan itibaren inanılmaz geçen bir maç oldu. Çok inanmış çıktı Efes ve son dakikaya kadar savaştı. Tebrik ediyorum onları, seri boyunca çok iyi bir performans sergilediler. Bu tarz serilerde nasıl bitirdiğiniz önemli değil, önemli olan bitirmek. Takımımla gurur duyuyorum. Bu seri bizim için çok zor geçti. İkinci maçı zor kazandık. Üçüncü maçı da son saniyede kaybettik. Çok mutluyum Final Four bileti aldığımız için. Tüm takımımı tebrik ederim. Efes’i de savaşı için tebrik ederim” ifadelerini kullandı.
Final Four’da rakipleri Fenerbahçe Ülker ile ilgili de Laso, “Fenerbahçe’yi düşünmek istemiyorum şu an. Top 8’e giren çok kaliteli bir takımdır ve tehlikeli takımlardır” yorumunda bulundu.