Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kalan maçları final havasında oynayarak ligi iyi bir yerde bitirmek istediklerini söyledi. Çalımbay, "Bizim bütün hedefimiz Eskişehirspor maçı" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma koşularıyla başladı. Antrenmanda açma germe hareketlerinin ardından dar alanda kısa pas çalışması yapıldı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren çalışma, yarı sahada çift kale maçla son bulurken, antrenman öncesi futbolcularla toplantı yapan Çalımbay’ın, idman sırasında da kaleci Nihat ile yakından ilgilendiği görüldü.
"ÖLÜ TOPLARDAN YEDİĞİMİZ GOLLER YAKIŞMADI"
Antrenman sonrası açıklama yapan Çalımbay, hem kupa hem de ligde yoğun bir maç trafiğine girdiklerini hatırlatarak, Bursaspor maçı dışında Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında iyi oynamalarına rağmen kötü goller yediklerini söyledi. Özellikle Trabzonspor ve Bursaspor maçlarında ölü toplardan yedikleri gollerin kendilerine yakışmadığını ifade eden Çalımbay, "Bunlar bizim en çok dikkat ettiğimiz, en çok özen gösterdiğimiz şeylerdi. Ona rağmen buradaki bazı iletişimsizlikler, bazı oyunculara yakın olamayışımızdan dolayı sıkıntılar yaşadık. Bireysel hatalar yaptık ama ben oyun olarak takımımdan memnunum. Ancak bu golleri yemememiz gerekiyordu" dedi.
"TRABZONSPOR MAÇI SIRADAN MAÇ HAVASINDA OLDU"
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda oynamaya başladıktan sonra ilk kez mağlup olduklarını ve buna da çok üzüldüklerini dile getiren Çalımbay, "Çok uzun süre mağlubiyet yaşamadık. Bu her takımın yaşayacağı bir şey, önemli olan bu mağlubiyetten çok iyi dersler çıkarmak. Bir tek takım değil, herkesin bundan ders çıkarması gerekiyor. Bir Trabzonspor maçına bütün şehir olarak iyi şekilde hazırlanıp, takımı iyi şekilde motive etmek gerekiyordu ama maalesef onu yapamadık. Sanki sıradan bir maç oynuyormuşuz gibi bir hava oldu. Halbuki Trabzonspor maçına her türlü hazırlanmak gerekiyordu. Trabzonspor maçında ölü toplar hariç, özellikle ilk yarıda rakibin bize net bir pozisyonu yoktu, bizim belki daha çok pozisyonumuz vardı. İkinci yarıya girdiğimizde değişikliklerimizi yaptık, her şeyi yaptık, çok iyi oynarken, yine bir ölü toptan gol yedik. Tabi bu ölü toptaki sıkıntılar, maalesef bireysel hatalar. Arkadaşlarımızın oyuncuyu boş bırakması, o kadar konuşmamıza rağmen. Yani şanssız bir maç kaybettik. Ama dediğimiz gibi bunlardan ders çıkarmamız gerekiyor" diye konuştu.
"KALAN MAÇLARI FİNAL HAVASINDA OYNAYACAĞIZ"
Ligde 11 maçları kaldığını anımsatan Çalımbay, bu maçları bir final havasında oynayarak ligi çok iyi bir yerde bitirmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bizim bütün hedefimiz Eskişehirspor maçı ve ondan sonra oynayacağımız diğer maçları iyi bir şekilde bitirip önümüze bakmamız gerekiyor."
"KALECİ NİHAT İLE HATALARI KONUŞTUK"
Bir basın mensubunun, ’İdman sırasında kaleci Nihat ile neler konuştunuz?’ şeklindeki sorusunu yanıtlayan Çalımbay, "Antrenman öncesi oyuncularla bir toplantı yaptık. O da çok iyi bir toplantı oldu. Bizim buradaki sıkıntıları kimse mazeret etmeyecek. Sıkıntılar ayrıdır, sahadaki işimiz ayrıdır. Hepimiz profesyoneliz, hepimiz profesyonelce düşünmek zorundayız. Saha ile saha dışını ayırmamız gerekiyor, biz de öyle yapıyoruz. Tabi ki burada bir sürü olumsuz şeyler olabilir. Örneğin bizim burada yaptığımız antrenman, burada antrenman yapmamamız gerekiyor. Buna benzer bir çok sıkıntı olabilir ama bunu sahaya hiçbir zaman yansıtmayacağız. Nihat ile saha içinde yaptığımız toplantıda da ölü toplar ve yapılan hatalarla ilgili konuştuk" dedi.
Çalımbay, takımda Serkan Balcı’nın sakatlığının sürdüğünü, Oktay’ın durumunun ise şu an için belli olmadığını söyledi. Rıza Çalımbay, yeni stadyum ile ilgili bir başka soruya ise, orada bir hazırlık maçı yapıp, zemini görmeden yeni stadyumda oynamak istemediklerini belirtti.