1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin (GSİYAD) geleneksel iftarı gerçekleştirildi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin geleneksel iftarı, İstanbul’da bir otelde yapıldı. İftara Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu, sarı-kırmızılı yöneticiler, Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ve dernek üyeleri katıldı.

Törende ilk olarak konuşan GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu, derneğin 2001 yılında kurulduğunu ifade ederek, "2001 yılında kurulan derneğimiz devam ettirdiği birçok etkinliği GSYİAD üyeleri içerisinde önemli bir noktaya taşımıştır. BU derneğin 6. başkanıyım. Derneği bu kadar getiren tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Her geçen gün büyüyen derneğimiz 1000’e yakın aktif üyeye ulaştı. Bu güç GSYİAD’ı her gün biraz daha ileriye taşıyor. Kulübümüze daha iyi hizmetler yapmamızı sağlıyor. Dursun Özbek’in bize verdiği görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Galatasaray’ın antrenman tesisleri Kemerburgaz’a taşınıyor. Başkanımız bize burada yapılan ilk etaptaki iki sahanın yapım görevini verdi. GSYİAD olarak bu göreve soyunduk. Bu sahaların yapımına başlandı. Galatasaray’a yakışır antrenman tesisi yapmanın gururunu yaşıyor olacağız" diye konuştu.

"8 maçı kazanarak 100 puan barajını aşarak şampiyon olmuş ilk Türk takımı olacağız"

Son dönemdeki Türk futbolundaki ortama değinen Hatipoğlu, "Futbolda yaşanan problemler, gelinen kaos ortamı hepimizin malumu. Her geçen gün ortam çok daha karmaşık hale gelmekte ve kör cehaletin çirkefleştirdiği birçok olaya şahitlik etmekteyiz. Ancak biz iyi ki Galatasaraylıyım diyerek, bizi temsil eden başta başkanımız, yönetim kurulumuza olmak üzere, bu çirkef ve adil olmayan ortamdan alnımızın akıyla bizleri temsil ettikleri için teşekkür ederim. Galatasaray kenetlenmiş halde hedefe yürüyor. Bu hedefler sportif başarılı da beraberinde getiriyor. Bize çok büyük gurur olarak, Cumhuriyetin 100. yılında 23. şampiyonluğumuzu yaşattılar. Galatasaray’da hedefler tükenmiyor. Yeni hedefimiz 24. Bu hedefe ulaşmak için az zaman kaldı. 8 mücadeleyi kazandığımız takdirde tekrar büyük zafere yine Galatasaray ulaşacaktır. Bunu engellemek isteyenlerin nafile çabalarını rağmen bize 19 Mayıs’ta stadımızda yine geçen yıl olduğu gibi eze eze yenerek kaldırdığımız kupamızı bu sene bir kez daha kaldıracağız. Hocamız Okan Buruk’un rekorlarına da şahitlik ediyoruz. Geçen yıl hocamız ligde 14 maç üst üste kazanan takım olarak rekor kırdı. Bu yıl da yine rekorların eşiğindeyiz. Sahamızda oynayacağımız Hatayspor maçını kazandığımız takdirde Galatasaray’a ait olan 18 maçlık evinde peş peşe kazanma rekorunu kırmış ve Okan Buruk hanesine bir rekor daha yazmış olacağız. Takımımız kalan 8 maçı kazanarak 100 puan barajını aşarak şampiyon olmuş ilk Türk takımı ünvanını elde ederek yine bir ilki başaracak" şeklinde konuştu.

Dursun Özbek: "Türk futbolunda da bu sevgi iklimini yapmanın peşindeyiz"

Fenerbahçe, Beşiktaş maçına hazır Fenerbahçe, Beşiktaş maçına hazır

Birlik ve beraberlik içinde olduklarını söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bu güzel Ramazan akşamında bir aradayız. Sevgili İbrahim çok güzel konuştu. Tam bir başkan konuşmasıydı. Çok güzel ve gururla her yerde beraber olacağımız çok güzel bir topluluk var. Bu topluluğun güzel Ramazan gününde barışmanın, birbirini sevmenin göstergesi olarak görüyorum. Galatasaray’ı böyle güzel bir arada olmanın oluşumunu sağlamak üzere büyük emek verdik. Bugünlerde bir şeyi çok güzel anladık. Galatasaray’da çok güzel bir sevgi iklimini yaşıyoruz. Şu andaki görevimiz Türk futbolunda da bu sevgi iklimini yapmanın peşindeyiz. Türk futbolunda hiç kimsenin istemediği görüntüler, hiç kimsenin görmek istemediği sataşmalarla karşı karşıyız. Büyük camiaları temsil ettiğimizden söylemlerimizin, hareketlerimize, konuşmalarımıza çok dikkat etmeliyiz. Ağzımızdan çıkan laflar bazen kitleleri harekete geçirip, istenmeyen olaylara sebebiyet verebiliyor. Türk futbol camiasına buradan tekrar sesleniyorum, itidali tavsiye ediyorum. Provokasyona gelmemeyi tavsiye ediyorum. Çünkü burada en önemli husus ülkemizin bütünlüğü, ülkemizin beraberliği ve ülkemizin sevgi yumağı içinde bir arada bulunmasıdır. Bizim kendi içimizde barışık olmamız lazım. Sporda söylemlerimize dikkat ederek bunun önüne geçmenin yollarını herkesin bulmasını inanıyorum. Türk sporunda özellikle futbolda sevgili iklimini başarılı kılmak için elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

"GSYİAD, Galatasaray’a büyük destek veriyor"

Florya’dan Kemerburgaz’a taşınmanın arifesinde olduklarını aktaran Özbek, "Oradaki yerleşkemizin kabası bitti, ince işlerini yapıyoruz. Sağ olsun İbrahim kardeşim ve GSYİAD üyeleri iki sahamızı yapıyor. Diğerlerini de yapacağız. GSYİAD, Galatasaray’a büyük destek veriyorlar. Çağrımıza her zaman cevap veriyorlar. Her zaman da gururla bahsedeceğimiz bir dernek. Yeni yerleşkemiz, Florya’nın bulunduğumuz yere göre kapalı alan olarak 3-4 misli büyük bir yer. Tesislerimizin bitmesi biraz zaman alacaktır ama hepimizin iftihar edeceği, getirdiğimiz yıldız futbolcuların burada daha performanslarını yukarıya çıkaracak bir tesis olarak bitirmek üzereyiz. Buradaki çok kişinin, derneklerin çok büyük destekleri oldu. Bütün Galatasaray camiasının bize gösterdiği yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"29 Mart’ta Maraş’ta iftar düzenleyeceğiz"

29 Mart’ta Kahramanmaraş’ta iftar vereceklerini belirten Başkan Özbek, "Ramazan ayı 11 ayın sultanı. Birleşmenin, yardımlaşmanın dönemi. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde Galatasaray Spor Kulübü, deprem bölgesine ilk ulaşan kulüptür. Buradaki faaliyetlerimiz herkese örnek olacak şekilde herkes tarafından dile getirilmektedir. Dolayısıyla bu güzel ayda 29 Mart’ta yine deprem bölgesindeyiz. Maraş’ta Nef Vakfı ile yapmış olduğumuz konteyner kentte bir iftar düzenliyoruz. Bu iftara hepiniz davetlisiniz. Çünkü oradaki insanlar, deprem bölgesinde yaşanan acıların unutulduğu gibi hissiyatım var. Bunu unutmamak lazım. Oradaki yaralar bitmedi. Galatasaray olarak özellikle kalıcı konutlar çerçevesinde büyük işlerin peşindeyiz. 300’e yakın Maraş’ta, Adıyaman’da ve Hatay’da bu projeler devam ediyor. Ama daha önemlisi Ramazan gününde depremzede kardeşlerimizle beraber olmak onlara büyük mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Dursun Özbek’e doğum günü sürprizi

Konuşmaların ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e sürpriz yapıldı. 25 Mart’ta doğum günü olan Özbek’e erken doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. Salondaki barkovizyonda ’Mutlu yıllar Dursun Özbek’ yazısı gösterilirken, salondaki üyeler de ’İyi ki doğdun’ tezahüratında bulundu. Daha sonra Dursun Özbek’e doğum günü pastası getirilirken, Özbek de bu sürpriz için teşekkür etti.