Merve KIZILKAYA/MUDANYA,(Bursa),()

Genç Kadınlar Hentbol Türkiye Şampiyonası başladı. 21 Nisan’da il temsilcilerinin teknik toplantısıyla start alan Genç Kadınlar Hentbol Türkiye Şampiyonası, dereceye giren takımların 26 Nisan’da kupa ve madalya almasıyla sona erecek.

Genç Kadınlar Hentbol Türkiye Şampiyonası, Bursa'nın Mudanya ilçesinde başladı. Mudanya Kapalı Spor Salonu’da başlayan ve 26 Nisan’da sona erecek olan şampiyonanın ilk maçları bugün gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen hentbolcular Mudanya Kapalı Spor Salonu’ndaki karşılaşmalarda ter döktü. Genç Kadınlar Hentbol Türkiye Şampiyonası’na; Aksaray Belediyespor, Anadolu Üniversitesi, Elazığ Grubu, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Kastamonu Gençlikspor, Muratpaşa Belediyespor ve Üsküdar Belediyespor takımları katıldı.

DERECEYE GİREN TAKIMLARA PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Türkiye Hentbol Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Metin Koçak şampiyona hakkında yaptığı açıklamada, “Federasyonumuzun 2018-2019 faaliyet programı kapsamında Genç Kadınlar Türkiye Hentbol Şampiyonası Finalleri’ni oynuyoruz. Şampiyonaya bugün başladık 22 Nisan itibariyle. 26 Nisan Cuma günü sonuçlanacak. 2000, 2001, 2002 ve 2003 doğumlu kızlarımız mücadele ediyorlar. Son finallere kalan sekiz takımın iki grup üzerinden yapılan karşılaşmalarında; 1’nci, 2’nci ve 3’üncüye kupa ve madalyalarını takdim edeceğiz. Federasyonumuzun bu sene almış olduğu karar çerçevesinde, 1’inciye 20 bin TL, 2’nciye 10 bin TL ve 3’üncüye 5 bin TL para ödülü verilecek” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI