Ünal Karaman: İkinci yarıdaki oyun bize yakışmadı
"İkinci yarıdaki oyun bize yakışmadı"
"Pas kalitesi beklediğimizin altında kaldı"

Sarp Yiğit: Şanssızlığı kırdığımız için mutluyuz

Olgucan KALKAN - Serhan TÜRK / İSTANBUL () - Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Kasımpaşa sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Kasımpaşa Yardımcı Antrenörü Sarp Yiğit ve Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Mustafa Denizli'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Ünal Karaman, "İnşallah sağlığında bir olumsuzluk olmaz. Devreye galip girmiştik. Daha iyi oyun beklerken, beklentimizin altında kaldı. Skor 2-1 olduktan sonra oyunu dengelediğimiz, topun bizde kaldığı dakikalar da oldu. Bitiş düdüğüne yakın saçma sapan bir pozisyonda gol yedik. Dön dolaş aynı şeyleri konuşuyoruz. Fiziksel ve zihinsel yorgunluklarımız var. Bunlar kabul edilebilir. Ancak sinirsel bir tahribat söz konusu. Oyuncularımızı dinlendirme fırsatı bulamadık. Sinirlerimizi yatıştıracak bir araya giremedik. Maç bitiyor, hemen diğer maçın analizine başlıyoruz. Oyuncu değişikliği hamlemiz olmuyor. Ancak bizim kalitemizdeki bir takımın ne olursa olsun sakin kalması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
ÜNAL KARAMAN: İKİNCİ YARIDAKİ OYUN BİZE YAKIŞMADI
Bordo mavili futbolculara daha fazla dinlenme fırsatı vereceklerini söyleyen Karaman, "Oyuncularımıza dinlenme süresini daha uzun vermeye çalışacağız. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Trabzonspor'da farkı açabilecek oyunu beklerken, ortaya koyduğumuz oyun yakışmadı. Skorun böyle olmasından dolayı üzgünüm" şeklinde konuştu.
"PAS KALİTESİ BEKLEDİĞİMİZİN ALTINDA KALDI"
Kasımpaşa'nın sağ kanadı çok sık kullanmasına ilişkin gelen soru ile ilgili Karaman, "Nwakaeme'nin özelliği olmasa bile takım savunmasına katkısı oldu. Orta sahada arzu ettiğimiz pas trafiğini oluşturamadık. Bir de yorgunluğun bu kadar etkileyeceğini düşünmedim. Paslardaki hatalar, oyun kalitemizi düşürdü. Bunu ikinci yarı yapabilsek daha geniş alanlar bulacaktık. Takım olarak hatalar yaptık. Sadece Novak özelinde bakmamak gerekiyor. Mesela ilk gole iki stoperin arasından kafa vuruyor. Kenarda Sosa, hamle yaptı orada topu kapabilirdi. Takım savunmasında yükü sadece Novak'a bağlamamak gerekir. Novak'ın bölgesi en ayakta kalmaya çalıştığımız bölgeydi. Pas kalitesi beklediğimin altında kaldı" yanıtını verdi.
SARP YİĞİT: ŞANSSIZLIĞI KIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
Konuşmasına Mustafa Denizli'nin sağlık durumu hakkında bilgi vererek başlayan yardımcı antrenör Sarp Yiğit, "Kendisiyle şimdi konuştum. Mide spazmı geçirdi şimdi kontrol altında, daha iyi olacak. Üstümüzde bir şanssızlık vardı. Şeytanın bacağını kırmak istiyorduk. Burada bir puan alarak şansızlığı kırdığımız için mutluyuz. 3 puanı kaçıran taraf olduk. Trabzonspor gibi iyi bir takım karşısında 2-0'dan geri geldik. Galip de ayrılabilirdik. Sevinçliyiz. Bu puan Kasımpaşa'yı eski gücüne getirecektir. Ligin ikinci yarısına istediğimiz gibi başlayamadık. Bu puan bizim için çok önemliydi. Gelecek haftalarda gerçek Kasımpaşa'yı izlettireceğimizi düşünüyorum. Bu 1 puanı hocamıza armağan ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Ünal Karaman'ın açıklamaları
- Sarp Yiğit'in açıklamaları