ANTALYA, () - ANTALYA'da 3 yıldır katıldığı yüzme yarışlarında çeşitli kategorilerde 26 kez Türkiye şampiyonu seçilen milli sporcu down sendromlu Alperen Menç (16), 2020 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Down Sendromlular Oyunları'na hazırlanıyor.

Milli sporcu down sendromlu Alperen Menç babası Ferhat ve annesi Gülşen Menç ile Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'nu makamında ziyaret etti. Alperen'in çalışmaları hakkında bilgi veren Menç çifti, Alperen'i yüzme öğrenmesi ve sosyalleşmesi için 8 yaşında kursa gönderdiklerini söyledi. Yüzme antrenörü Semra Karayılanoğlu'nun yeteneklerini keşfetmesiyle Alperen'in Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği yarışlara katıldığını belirten Menç çifti, "Alperen 15 yaş sırt üstü, serbest, kurbağalama ve kelebek kategorilerinde Türkiye şampiyonlukları kazandı. 3 yılda 26 altın madalyanın sahibi oldu. Milli takıma seçilerek, başarılarını taçlandırdı" dedi.

5-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular 1. ve 2. Bölge Şampiyonasında 4 altın, 4 gümüş madalya, 6 Avrupa A barajı, 2 Avrupa B barajı elde eden Alperen, 2020 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Down Sendromlular Oyunları'nda kulaç atmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu yüzme branşında üst üste kazandığı başarılarla dikkat çeken Alperen'in spora başladıktan sonra girişken ve azimli olmasının kendisine yeni başarılar kazandırdığını, müthiş bir başarı ve şampiyonluk hikayesi olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu, spora başlayan engelli bireylerin bu sayede sosyalleştiğini, ailelerin özel çocuklarını mutlaka sporla tanıştırması gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI