Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışmaları sonucunda ülke genelinde lisanslı sporcu ve kulüp sayısı bazında devrim niteliğinde gelişmeler yaşanırken, Samsun bu alanda lider olma özelliğini taşıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülke sporunun topyekun kalkınmasında büyük önem taşıyan lisanslı sporcu sayısında, gerek Türkiye’nin gerekse Samsun’un büyük gelişmeler yaşadığını söyledi.
Bakanlığın plan, proje ve yatırımlarıyla Türkiye’nin sporda marka ülke olma yolunda büyük adımlar attığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Lisanslı sporcu sayısındaki gelişim, ülke sporunun geleceği adına büyük önem arz ediyor” dedi.
Gerçekleştirilen sportif yatırımlarla Samsun’un çehresini değiştirdiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun, gerek tesisleşme konusunda atılan adımlar gerekse lisanslı sporcu sayısındaki artışla, ülke sporunun geleceğine yön verecek” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışmaları ve yatırımları sonucunda Samsun’da lisanslı sporcu sayısındaki büyük artış, istatistiklere de yansıyor. Kentte, 2002 yılında 5 bin 175 olan lisanslı sporcu sayısı, 13 yılda yüzde 2 binlik artışla 107 bine çıktı.
İstatistiklere göre, lisanslı kadın sporcu bazında büyük bir gelişimin olduğu gözlendiği kentte, 2002’de bin 153 olan kadın lisanslı sporcu sayısı, 2015 Nisan ayı itibariyle yüzde 2 binden fazla artışla 27 bin 168’e ulaştı.
Lisanslı sporcu sayısındaki artışa paralel olarak Samsun’da kulüp sayısında da büyük bir artış gözleniyor. Samsun’da 2002 yılında 114 olan kulüp sayısı, 2015’te 346’ya yükseldi.