Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Gökhan Devrim, Şanlıurfa Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan ortak proje ile madde bağımlısı ve suça meyilli olan çocukların eğitileceğini söyledi.
Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından CMK sisteminden tespit edilen madde bağımlısı çocuklar İl Milli Eğitim ile düzenlenen ortak proje ile eğitilmesi planlanıyor. Suça sürüklenen madde bağımlısı çocukların yanı sıra çocukların rehber öğretmenlerinin de bilgilendirilmesi hedeflenen proje, çocuklar hata yaptıkları tek tek çağrılması ve birebir ikaz edilerek uyuşturucu maddenin zararlarını ve hayata olumsuz etkileri anlatılmasını öngörüyor. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Gökhan Devrim, proje ile suça sürüklenen madde bağımlıların yeniden topluma kazandırılması amaçlandığını kaydetti.
“İlimizde çocuklar gün geçtikçe şiddete ve uyuşturucu madde bağımlılığına yönelmektedir. Çocuklarımızı ne yaparsak daha temiz bir dünyada yaşamalarını sağlayabiliriz, uyuşturucu maddeden nasıl kurtarabiliriz, uyuşturucu maddenin vehamiyeti nedir, çocuklar için aile modeli ve aile içerisindeki şefkat her şeyden daha önemlidir. Çocuklarımız uyuşturucu madde bağımlılığı yaşadıktan sonra ailenin üstleneceği model ve sorumluluk gittikçe daha artmakta ve üzerlerine bunun sorumluluğu binmektedir. Çocuklarımızı dışlamak yerine yaptıkları yanlışları yüzlerine vurmak yerine onlarla iç içe olmak, onlara şefkat göstermek, yanlıştan kurtarmak kendilerinin uyuşturucu maddeye sarılmamasına sebep olacaktır” dedi. Çocuklar sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Devrim, şöyle devam etti;
“Çocuklarımız uyuşturucu madde satın almak için para bulamadıkları zaman hırsızlık ve daha vehamiyeti uyuşturucu madde satıcılığına kadar giden çirkin işlere bulaşabilmektedirler. Bugün hırsızlık ve uyuşturucu madde satmanın en alt sınırlar 5 ile 10 yıldan başlıyor. Bu çocukların yarınları farkına varamadıkları hataları yüzünden kayboluyor. Şanlıurfa Barosu olarak CMK Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yürüttüğümüz ortak projenin önemi bu çocuklarımızı uyuşturucu madde bağımlılığı ve şiddete meyil etmeden önce engel olmaktır.”
Devrim proje ile birlikte yapılan ve yapılacak çalışmaları ise şöyle anlattı:
“Biz CMK koordinasyon servisinden, son 3 ayda okula gidip de suça sürüklenmiş çocukları tespit ettik. Bu tespitten sonra çocukların rehberlik hocaları çağrılarak Şanlıurfa barosuyla beraber ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir konferans vererek suça sürüklenmiş çocukların rehberlik öğretmenleri bilgilendirilecek ve gerekli tüm işlemler yapılacaktır. Ayrıca çocuklar tek tek çağrılarak yaptıkları hataların ne olduğunu ve bu hataların nelere sebep olabilecekleri anlatılacak. Çocuklara yaptıkları suçlarla ilgili bilgi verip suça yönelmeleri azaltılacak, madde bağımlılığının sonuçlarını ve madde bağımlılığının hayatlarına ne gibi olacağı anlatılıp madde bağımlılığına olan özentileri azaltılacak.”