Ordu’nun Ünye ilçesinde geçmişi 250 yıl öncesine kadar dayanan Feneraltı Mezarlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi ile birlikte restore edilecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin tarihi İpek Yolu üzerinde olduğunu, burada birçok medeniyetin yaşadığını, bu sebeple Çamlık mevkisinde bulunan Feneraltı Mezarlığı’nın bölgede ilgi çekici tarihi bir özelliğe sahip olduğunu söyledi.
Hakkında çok çeşitli rivayetlerin bulunduğu mezarlığın, konumu itibariyle deniz kenarında, deniz fenerinin hemen üstünde yer aldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bu mezarlarda sadece Ünyeli olanlar değil Hopa’dan, Çarşamba’dan, Perşembe’den, Trabzon’dan, Görele’den gelenlerin ve Batum göçmenlerinin de mezarları bulunmaktadır. Yapılan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları ile geçmişe ait kültürel değerleri korumayı ve geçmişten izler taşıyan mezarları yok olmaktan kurtarıp geleceğe kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Bilinen en erken tarihli mezarın Hicri 1183 ( Miladi 1767) yılına ait olduğu mezarlıkta 75 günde tamamlanacak restorasyon çalışmaları yaklaşık 19 Bin 750 TL’ye mal olacak.