Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına hibe desteği verileceğini söyledi.
Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ 3 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Program kapsamında, tarla içi damla, yağmurlama ve mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer, Center Pivot ve Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ile Güneş Enerjili sulama sistemleri kurulması yatırımları desteklenmekte.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada yüzde 50 hibe desteği ödemesinden çiftçilerin ve tüzel kişiliklerin yararlanabileceğini belirtilerek, hibe üst limiti olarak çiftçiler için 50 bin TL, tüzel kişiler için 100 bin TL olarak belirlendiğini bildirdi. Kabaoğlu hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların başvurularını bakanlık veri tabanına girmelerini ve uygulama rehberinde belirtilen başvuru belgeleri ile birlikte en geç 1 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini söyledi.