Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi bahar aylarda artan sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı mücadeleyi artırarak devam ediyor.
Cumartesi ve pazar günleri dahil olmak üzere mesai saati gözetmeyen ekipler, Kırklarsırtı, Öğretmenler, Eski Ömerli, Altaylılar ve Akşemsettin mahallelerinde iş makineleri ile çalıştılar.
Fen Müdürlüğü ekipleri yol ve kaldırım kenarlarında uzayan yabani otların görüntü kirliliği oluşturmaması için Tarsus genelinde otların temizliğini yapıyor.
Yabani otları ot biçme makineleri ile biçerek temizleyen ekipler, çalışmalar kapsamında mahallelerde yer alan boş arsalardaki yabani otlar ve sürgünlerin yanı sıra bordür diplerinden ve kaldırım taşları arasından çıkan otları da temizliyor.
Ayrıca sivrisineklerin potansiyel üreme alanı olan yerlere müdahale eden ekipler, vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.
Büyükşehir Yasası gereğince Tarsus’a bağlanan 179 mahallede sivrisinek ve uçkun mücadelesine hız verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteğiyle komple sivrisineklerle mücadele etiklerini ifade eden Başkan Can, “Verimli bir mücadele sağlamak için sivrisinek üreme bölgelerinde sivrisinek ve uçkun mücadelesi için Tarsus Belediyesi olarak 5 ayrı noktada ekipler kurduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise 12 ekiple mücadele edecek. Kış aylarında larva döneminde ilaçlama ekiplerimiz yoğun olarak çalıştı’’ dedi.
Ekipler, iş makineleri ile birlikte 5 mahallede etkin mücadele sürdürüyor.