Tekirdağ Devlet Hastane’sinde vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve uyku rahatsızlıklarının tanısının belirlenmesi amacıyla uyku laboratuvarı faaliyete geçti.
Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Tekirdağ Devlet Hastanesine başvuran vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı hizmet alması için hasta bekleme alanları yenilenirken, uyku rahatsızlıklarının tanısı ve şiddetini belirlemek için uyku laboratuvarı açıldı.
Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Mustafa Dönmez, uyku rahatsızlıklarının tanısı ve şiddetini belirlemek için uyku laboratuvarlarının çok etkili olacağını belirterek, "Gece boyunca beyin aktivitesi, karın, göğüs kafesi, göz, çene ve bacak hareketleri, kalp ritmi, horlaması, yatış pozisyonu, nefes durması, kan oksijen düzeyi gibi pek çok parametre kaydedilip bu kayıtlar hızlı bir biçimde değerlendirip uyku rahatsızlıklarının tanısı ve şiddeti belirlenmeye çalışılmaktadır. Uyku laboratuvarı ile biz de varız diyen Tekirdağ Devlet Hastanesi her türlü sağlık sorununda tüm halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir" dedi.