Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, şehirlerde daha iyi yaşanabilir bir çevre için başlattığı ’Temiz çevrem’ kampanyası kapsamında bugün Şırnak İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Geçitboyu köyünde temizlik çalışması yapıldı. Kampanya kapsamında HDP Şırnak Milletvekili adayı Aycan İrmez ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan da temizliğe katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı ’Temiz Çevrem’ kampanyası Şırnak Geçitboyu köyde uygulanmaya başlandı. Kampanya kapsamında Geçitboyu köyünde düzenlenen programda, Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, kurum çalışanları ve seçim çalışmaları için köyde bulunan HDP Milletvekili adayı Aycan İrmez, köylülerle birlikte köyün caddelerini, mezarlığını ve sokaklarında ellerinde çöp poşetleriyle çöp topladı.
Temizlik kampanyası hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, "Vatandaşların temiz bir çevrede yaşama hakları vardır. Şimdi bu görev belediyeleri ve il özel idarelere verilmiş. Tabi belediyeler belediye sınırları içerisinde köylerde ise İl Özel idarelerde bu göre ve sorumluluk vardır. Bizde hem bakanlığın 1-7 Mayıs tarihleri arasında çevre temizliği ille ilgili kampanyasına destek vermek hem de böyle örnek bir köyde çevre temizliğini yaparak diğer köylere örnek olmasını için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmada köylülerle beraber bizim personellerimiz ile birlikte Geçitboyu köyünün temizliğini yapacağız. Bakanlık desteği ile iki tane çöp aracını da aldık. Çöp konteynerlerini köylere dağıtamaz. İnşallah belediyelerdeki şehir temizliğini biz köylerde sağlayacağız tabi bunu hep beraber, her vatandaş kendi evin önünü temiz tutarsa köyün tümü temiz olacak ve biz bu bilinci yaymaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı olacağız alınan araçlarda köylerin temizliğini yapacaktır" dedi.
Köy muhtarı Şemsettin Zeyrek de memnuniyetini dile getirerek, "Bizde ekiple birlikte köyümüzün çöplerini topluyoruz bunun için çok memnun olduk bu güzel bir şeydir ve çok sevinçliyiz" diye konuştu.