HABER:ARZU ERBAŞRize Artvin Havalimanı’na charter seferlerinin başlaması için atılan adımlar sonuç verdi. Türk Hava Yolları belirlenen Orta Doğu ülkelerinden haftada 2 gün charter seferi yapacak. Müjdeli haberi THY Genel Müdürü Bilal Ekşi Rize’de katıldığı Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi’nin kapanış toplantısında verdi. Bilal Ekşi “Sayın valimiz ve belediye başkanımız 6 ay önce İstanbul’a geldiler ve Rize’ye yurt dışından uçuşların başlatılması için bizden çalışma yapmamızı istediler ve böyle bir toplantıyı da beraber organize etmemizi istediler. Dolayısıyla bugünkü ve bu hafta yapılan toplantının başlangıcı 6 ay önceki sayın valimizin ve belediye başkanımızın talepleri ve arkadaşlarımızın çalışmasıyla vücuda geldi. Bugün memnuniyet duyacağınız bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tüm şartlarımızı zorlayarak haftada 2 charter seferini Rize’ye ayırmaya karar verdik. Arkadaşlarımız bu konuda çalıştılar bana teyit verdiler” dedi.

Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

CHARTER SEFERLERİ EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
Haftada 2 günle charter seferlerinin başlayacağını söyleyen Genel Müdür Ekşi “İnşallah en kısa zamanda Orta Doğu ülkelerinden belirlenen ülkelerden ve haftada 2 charter seferiyle bu süreci başlatmış olacağız. Türk Hava Yollarının charter seferleri başladıktan sonra da diğer hava yollarının da bunu takip edeceğini ve daha fazla charter seferleri ile Rize’ye charter seferlerinin artık standart bir uygulama haline geleceğini bekliyoruz.2025 yılında da gelecek talepler doğrultusunda burada daha fazla kaynak ayırma imkanına sahip olacağız” ifadelerini kullandı.