Ticaret Bakanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ile birlikte 1-4 Haziran tarihleri arasında Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenleyecek.

Ticaret Bakanlığı, firmaları temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında bilgilendirmek amacıyla yurt genelinde "Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri" düzenliyor. 2020 yılı Mart ayına kadar yüz yüze gerçekleştirilen seminerler, Covid-19 salgını nedeniyle online olarak devam ediyor. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonunda ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) eğitim organizasyonunda seminerler, 1-4 Haziran tarihleri arasında Mersin, Adana, Hatay, Karaman, Niğde ve Kayseri illerinde gerçekleşecek. Seminerler, 1 Haziran’da İhracatta Uygulanan Destek Programları ve Döviz Kazandırıcı Hizmetlere Sağlanan Devlet Destekleri, 2 Haziran’da Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri ve İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları, Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması, 3 Haziran’da Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları, Ticarette Teknik Engeller ve 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu, 4 Haziran’da Ticaret Bakanlığı Kolay İhracat Platformu, Türk EXİMBANK İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları ve E-Ticaret / E-İhracat Uygulamalar konularını kapsıyor.

Ticaret Bakanlığınca 2020 yılında 75 ilde 17 işbirliği kuruluşu ile düzenlenen 45 Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ne 4 bin 131 kişi katıldı. 2021 yılı Ocak-Mayıs döneminde 11 işbirliği kuruluşu ile 24 ilde gerçekleştirilen 22 online seminere ise 3 bin 951 kişi katıldı. 2021 yılında video konferans yöntemiyle 55 Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilmesi planlanıyor.