Sportif direktör Süleyman Hurma’yla anlaşamayan, hemen hemen her transferde sorun yaşayan ve listedeki birçok ismin sıralamasında görüş ayrılığı yaşayan teknik direktör Ersun Yanal dün akşam saatlerinde beklenen kararı açıkladı. Trabzonspor’a yakın kaynaklara göre sürpriz olmayan bu açıklama sonrası Yanal, dün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na, özverisi ve kendisine gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederek istifa mektubunu sundu. Sportif direktör Süleyman Hurma ile bu kararı görüşen ve artık futbol şubesinin bütün anahtarlarını ona teslim eden Başkan Hacıosmanoğlu, Yanal’ın istifasını kabul etti.

Constant iddiaları

Verilen istifa kararında son yaşanan Constant sorununun etkili olduğu gelen haberler arasında. Ersun hocanın, kadro dışı bıraktığı ve sadece takımla idmanlara katılmasına izin verdiği Constant’ı affetmeye hiç niyetinin olmadığı öğrenildi. Yıllık 2.1 milyon Euro kazanan Gineli futbolcuya son bir şans daha verilmesi görüşünde birleşen yöneticilerin, bu taleplerini Ersun Yanal’a aktardıkları belirtildi. Fakat şartlar ne olursa olsun, 27 yaşındaki oyuncunun kampta olmayacağını vurgulayan Yanal’ın, bu yaşananlardan sonra Süleyman Hurma ile arasının iyice açıldığı ileri sürülüyor.  

Bordo-Mavili ekipte arayış başlarken, ilk adayın Şota Arveladze olduğu bildirildi. Fırtına'nın yeni sportif direktörü Süleyman Hurma ile Kayserispor'da da birlikte çalışan Gürcü teknik adam, son olarak Kasımpaşa'da görev yapmıştı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da Trabzonspor'un efsane futbolcusu olan Şota'ya sıcak baktığı vurgulanıyor.

Açıklama geldi

Kulüp başkan yardımcısı Ali Uzunay, yaptığı açıklamada, teknik direktör Ersun Yanal ile bir araya geldiklerini, anlaşarak yollarını ayırdıklarını söyledi. Uzunay, konunun daha çok sıcak olduğunu, yarın net bir açıklama yapılacağını ifade ederek, "Bugün toplantı yaptık. Hocayla da görüştük. Prensip olarak bir sıkıntı olmadan yollarımızı ayırdık" dedi. Yeni teknik direktör konusunu da netleştireceklerini kaydeden Uzunay, "Shota Arveladze de düşündüğümüz teknik adamlardan bir tanesi" ifadesini kullandı.