MERSİN'de, Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Yenişehir Triatlonu, 20 Ekim’de koşulacak. Mersin’de ilk kez yapılan triatlon yarışında triatler yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan 3 zorlu parkurda yarışacak.
Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonun işbirliği ile 19-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak Yenişehir Triatlonu, yurdun farklı illerinden yüzlerce triatletleri Mersin’de buluşturuyor.  Yenişehir Triatlonu Standart Mesafe Erkekler, Standart Mesafe Kadınlar, Sprint Mesafe Erkekler, Sprint Mesafe Kadınlar kategorilerinde yarışlara sahne olacak.
Yarışlar Pazar günü saat 09.00’dan itibaren, triatlerin Yat Limanı yanındaki kumsaldan denize açılmasıyla başlayacak. Triatletler sprint kategorisinde bir tur 750 metre, standart kategoride 2 tur 750 metre kulaç atacak. Yüzme parkurunu tamamlayan triatler denizden çıkar çıkmaz değişim istasyonlarına girecek ve bisikletlere binecek. Bisiklet bölümünde triatletler sprint kategoride 2 tur 10 kilometre, standart kategoride 4 tur 10 kilometre pedal çevirecek. Koşu bölümünde triatletler sprint kategoride 2 tur 2500 metre, standart kategoride 4 tur 2500 metre koşacak.
Yenişehir Triatlonu yarışlarını Mersinliler, yaya ve sporcu güvenliğinin sağlandığı bölgelerde izleyebilecek. Mersinliler için ayrıca başlangıç ve bitiş noktası olan Fenerbahçe Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 19 Ekim-20 Ekim günlerinde Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından halka açık sürpriz yarışmalar düzenlenecek. Yenişehir Belediyesi de DJ gösterisi ve Praksis konseri düzenleyecek.
Yenişehir Triatlonu nedeniyle 20 Ekim Pazar günü Adnan Menderes Bulvarı’nın bir bölümü trafiğe kapatılacak. Adnan Menderes Bulvarı’nda Muğdat Cami Kavşağı ile Kipa Kavşağı arasındaki bölüm 07.00-17.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Yenişehir Triatlonu hakkında bilgi verdi.
Göreve başlarken 6 temel ilke koyduklarını belirten Başkan Özyiğit, "Birinci ilkemiz hareket, yani spordu. Her yaştan insana spor yaptıracağız demiştik. Spor insanları birbirine yaklaştıran, ulusları birbirine yaklaştıran önemli bir alan. Yenişehir’i sanatın, sporun başkenti yapacağız demiştik. Bunun ilk adımlarından biri triatlon oldu. Bize güvenen federasyonumuza teşekkür ediyorum. Güvenlerini boşa çıkarmayacağız" dedi.
Yenişehir’i Mersin’in kalbi olarak gördüğünü de ifade eden Başkan Özyiğit, "Yenişehir’i geliştirirsek Mersin’i geliştiririz diye düşünüyorum. Yapacağımız etkinliklerin kentte enerji yaratan, kent ekonomisine katkı sağlayan etkinlikler olmasına dikkat ediyoruz. Bu nedenle triatlonu Yenişehir’e kazandırmak istedik" diye konuştu.
Federasyon Başkanı Yalçınkaya da, Yenişehir Belediyesi’nin ısrarla istemesi üzerine organizasyonun takvime alındığını kaydederek, "Federasyondaki arkadaşlarımız da Yenişehir’i kaybetmeyelim dediler. Ne kadar haklı olduklarını gördüm. Yenişehir çok güzel bir parkur. Uluslararası olabilecek bir parkur. Takvime geç koymamız rağmen yarışmaya 110 sporcu kayıt yaptırdı" ifadesini kullandı.
Dünyada spor anlayışının değiştiğini, insanların artık tribünde seyirci olmak yerine yarışmak istediğini ifade eden Yalçınkaya yüzme, koşu ve bisiklet sporlarına ilginin arttığını, 3 sporu barındıran triatlonun da bu nedenle hızla yayıldığını kaydetti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar da, "Bu branşla ilgili bir yarışın ilk defa Mersin’de yapılmasından dolayı mutluyuz. Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu’na bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de elimizden gelen katkıyı sunacağız. 55 branşta spor faaliyetleri yapıyoruz. Belediyelerimizin de desteğiyle halkımızın, çocuklarımızın spor yapmasını, hareket etmesini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Özyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Akyar, Federasyon Başkanı Yalçınkaya triatlon hatıra tişörtleriyle fotoğraf çektirdi.