Haber :Çiğdem HACIFAZLIOĞLU
Son yılllarda Formulaz ismi verilen tahta araba yarışları ile dikkatleri üzerine çeken Tunca Vadisi,İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ve Tunca Belediyesi'nin yatırımları ile bölgenin yeni turizm destinasyon alanları arasında yerini aldı.Bozulmamış doğası, dik yamaçlı vadileri ve temiz havası ile doğa severlerin yeni rotası haline gelen Tunca vadisi bölgenin yeni turizm cazibe alanı olarak gösteriliyor.

Tunca'nın öne çıkmasına paralel olarak yatırım taleplerinin artmaya başladığını vurgulayan Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz "Tunca son yıllarda bir çok etkinlikle kendini tanıttı. Özellikle tahta araba ile yaptığımız etkinlik tüm dünyada tanınmaya başlandı. 2017 de bu tesiside devreye soktuk. Gelenler beğeniyle geri dönüyor.Vadinin doğal güzelliğine doğal yapısına uygun bir tesisle hareket kattık.Vadimiz turizmiin parlayan yıldızı olarak ilerlemeye başladı.Bu bölgede bizim yatırımlarımızın ardından ilginin artmasıyla birlikte sivil toplum kuruluşları da yatırım yapmaya başladılar.Gelenler doğayla iç içe bir gezi tecrübesi yaşıyor. Yöresel değerlerle donattığımız tesisimiz, yürüyüş rotası sonunda ulaştığımız şelalemiz tahminimizin üzerinde ilgi gördü. Özellikle  hafta sonları yoğun bir kalabalık misafir ağırlıyoruz."dedi

YURT DIŞI TANITIMLARA BAŞLAYACAĞIZ
İlerleyen süreçte daha kapsamlı tanıtım kampanyaları yapacaklarını kaydeden Aytemiz şunları söyledi "Misafirlere sunulabilecek alan çok geniş.Öncelikle insanlar çay bahçelerine girebiliyor.Bulunduğu konum zaten tartışılmaz manzaralar sunuyor.Tesislerimiz insanlara hizmet veriyor ama bunun dışında insanların yürüyüş ve piknik yapabilecekleri alanlarımızda mevcut. Şelale parkurumuz çok rağbet görüyor.Dere mezra gibi köy ve yaylalarımız da turizme kazandırıldı ki bu alan ekoturizm için çok büyük bir kazanç sağlayacak şehrimize. Birkaç yıl önce burada yerel halk ve yerel halkın konakladığı evler dışında argümanlara rastlamazdınız.Şimdi ise turistler ve doaya uygun konaklama tesisleri hızla artmaya başladı.  Şimdilik yerli turistleri ağırlıyoruz. İlerleyen süreçte yurt dışı tanıtımları da yapmaya başlayacağız."