Dereleri, şelaleleri, ormanları, zengin bitki örtüsü, tarihi köprüleri ve evleri ile dikkat çeken Karadeniz bölgesinde bulunan ancak gün yüzüne çıkamamış bazı yerler yapılan tanıtımlar ve oluşturulan tesislerle artık hizmete sunuluyor. Rize’nin Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi’nde bulunan Dereağzı mevkiindeki turistik bölge yapılan düzenlemelerle bölge turizmine kazandırıldı. İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta olan tabiat parkı 2 tarihi kemer köprüyü ve tarihi değirmeni bünyesinde barındırıyor. Tunca Deresi üzerindeki turistik bölge muhteşem doğasıyla huzurlu bir ortam sunuyor. Yürüyüş parkurları, piknik alanları, kamelyalar, serenderler ve restoranlarla turistlere farklı alternatifler sunulan Tunca’nın gizli cenneti Dereağzı tabiat parkı kapılarını turizme açtı.

Tunca Belediye başkanı Ahmet Naci Aytemiz göreve geldiğinde tarihi kemer köprüleri, su değirmeni olan Dereağzı’nı turizmle buluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek ”Biz bu bölgeyi tanıtarak büyütmek istiyoruz. İşte gizli cennetimiz Dereağzı bizim turizm ağımız olacak. Muhteşem bir doğanın içinde tarihi dokuyla kaplı bu bölgede doğayla uyumlu tesisler yaparak vatandaşın hizmetine sunduk. Tarihi kemer köprüler, su değirmeni, gürül gürül akan derenin sesi, gür ormanlarla kaplı yemyeşil doğa. Huzur için aranan bir yer olacak. Buraya gelenler gizli bir cennetin parçası olacak, dinlenecek, huzur bulacak buradan öyle ayrılacak. Bu tesisi yaylalarımızla birleştirerek turistlerin beldemize olan ilgisini artıracağız” dedi.

Tesisin huzur veren bir yapısı olduğunu belirten Çiğdem Gül ”Büyüleyici bir güzelliği var, bol oksijenle  muhteşem doğayla keyifli bir gün geçirdik” açıklamasında bulunurken tesisi gezen Ayşe Aytemiz” Gelip huzur bulduğumuz saklı bir cennet, bu cenneti herkes görsün. İnsanlar artık dinleneceği, gezeceği farklı noktalar arıyor. Yeşille mavinin buluştuğu çok özel bir nokta oldu” dedi.