Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, kulübün önünde hiçbir engel kalmadığını ifade ederek, "Kısa sürede üst üste şampiyonluklar hedefimiz çünkü gerekli tüm yapıyı kurduk" dedi.

İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü’nde başkanlık görevine devam eden Turgay Büyükkarcı, yeni stadyum projesinden futbol takımının geleceğine basketbolun başarısından altyapı tesislerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Büyükkarcı ilk olarak hali hazırda devam eden Pınar Karşıyaka’nın play-off yarı final serisine değinerek, "Basketbolda sezon devam ediyor ve takımımız Türkiye’nin en iyi takımlarından olduğunu bir kez daha ispat etti. Her zaman söylüyorum. Kendimizden kat kat daha fazla bütçeli takımlarla baş ederken, Karşıyaka taraftarına gurur veren bir oyun oynadık. Türk Telekom’a karşı da oldukça iyi bir karşılaşmayla ikinci maçta seriyi eşitledik" dedi.

"Play-off’u kıl payı kaçırdık"

Futbolda sezonu hedefledikleri yerde tamamlayamadıklarını dile getiren Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Play-off’u iki puanla kıl payı kaçırdık. Taraftarlarımız gibi bu durum beni de bir Karşıyakalı olarak gibi çok üzdü. Taraftarımız çok haklı. Armamızı layık olduğu yerde görmek istiyor. Bizlerde yöneticiler olarak o hedeflere ulaşmak için tribünlere gelen bu renklere gönül verenleri mutlu etmek için çalışmak zorundayız, biz de önümüzdeki yılın olanlarını yaparken bunun bilincinde çalışıyoruz. Hiçbir taraftarımızın şüphesi olmasın. Karşıyaka Spor Kulübü’nü futbolda layık olduğu yere getireceğimizden emin olsunlar. Bunu mali ve tesisleşme olarak nasıl başardıysak sportif olarak da başaracağız. Artık kulübün önünde hiçbir engel kalmadı. Kısa sürede üst üste şampiyonluklar hedefimiz çünkü gerekli tüm yapıyı kurduk" diye konuştu.

"111 yıllık hayali gerçekleştirdik"

Hayallerindeki işi gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Büyükkarcı, "Ekip arkadaşlarımızla görev süremiz boyunca birçok şey başardık, en kıymetlilerinden biri de bu arazi. Karşıyaka’nın geleceği için hep tesisleşme diyoruz, onun da ilk adımlarını geçen ay attık. Bu tesis önce hayalimiz, sonra hedefimizdi ve artık gerçekleşti. Kulübümüze devrini tamamladığımız 150 milyon Dolar değerindeki 100 dönümlü arazi Karşıyaka’mızın yarınlarını garantiye alacak. 111 yıllık hayali gerçekleştirdik. Burası Karşıyaka için çok özel bir yer olacak. Burada genç fidanlar toprakla buluşacak, Karşıyaka’nın geleceği olacak. Sadece futbol ve basketbol değil, birçok amatör şubemizde de sporcular yetiştireceğiz. Karşıyaka için tarihteki en önemli kazanımlardan biri diyebiliriz. Projede 6 kort, 6 salon, 6 futbol sahası, amfi tiyatro, çocuk parkları yer alacak. Karşıyaka için bu tesisle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" şeklinde konuştu.

"Taraftar haklı"

Stadyum konusunda yeni gelişmelerin olacağını vurgulayan Büyükkarcı, "Taraftarlarımız bu konuda sabırsız ve haklılar. Ama onlardan çok az daha zaman rica ediyorum. Karşıyakalılara layık bir stadyum için çok kısa süre kaldı. Bugüne kadar hayata geçireceğimizi söylediğimiz ve gerçekleştirdiğimiz konularda olduğu gibi stadyum konusunda da bize güvenmelerini istiyorum. Fakat stadyum söz konusu olduğunda bambaşka bir durum yaşıyoruz. Taraftarlarımızın bunu bilmesini gerektiğini düşünüyorum. Karşıyakalı olduğunu iddia eden bir grubun yeni stadımızın yapılacağı arazide gözü olduğunu biliyorduk ve artık bu durumun iyice ayyuka çıktığını söyleyebiliriz. Kendileri arazi üstüne değerleme bile yapmışlar. Kendi ceplerine girecek 80 milyon Dolarlık bir kazanç için, Karşıyaka’nın geleceğini çalmaya çalışmışlar. Hatta parayı nasıl bölüşeceklerine kadar planlamışlar. Rant uğruna Karşıyaka’nın değerlerini ayaklar altına almışlar. Amaçları stadyum arazisine çökmek ve stadyumu başka bir yere taşımak. İşin daha da üzücü kısmı bu kişiler kendilerini Karşıyakalı olarak lanse ediyor. Buradan tüm Karşıyaka camiasına sesleniyorum, bilsinler ki Turgay Büyükkarcı başkan olsun ya da olmasın, yaşadığım sürece kimse Karşıyaka’nın değerlerini rant için ayaklar altına alamayacak. Ben bu günaha ortak olamam, kulübün başkanı olarak 5 yıldır nasıl kulübümüz ve değerleri için mücadele ediyorsam bununla da mücadele benim gelecek kuşaklara borcumdur" açıklamasında buulundu

"Sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz"

Son olarak destekler için teşekkür edip, yeni görevlerin de hayırlı olmasını temenni eden Büyükkarcı, sözlerini şöyle noktaladı:

"Görevimiz boyunca Karşıyaka Spor Kulübü’ne destekleri için Eski Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, her zaman yanımızda olan Sayın Hamza Dağ’a teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de yeni Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a da yeni görevi hayırlı olsun. Karşıyaka Spor Kulübü olarak sporun gelişmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye kendisinin döneminde de devam edeceğiz."