Haber: Çiğdem HACIFAZLIOĞLU
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Rizem Kültür ve Turizm Derneği Rize'de turizm sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren firmalara bölgenin yeni turizm cazibe alanı olmaya aday olan Tunca Vadisinde gezi organizasyonu düzenledi.

Turizm sezonunun açılması arifesinde gelecek olan turistler için farklı alternatif rotaları da gezi programlarına almaları için planlanan organizasyonda son yıllarda Tunca Belediyesi ve Turizm İl Müdürlüğünün yatırımları ile parlayan Tunca Vadisine gidildi.

Firmalar önce Tunca Belediyesi'nin yaptırdığı Dere Ağzı tesislerinde çay içerek muhteşem manzarayı fotoğrafladı ardından vadi içerisinde yer alan yürüyüş parkurundan ilerleyerek Tunca şelalesine ulaştı.

Ekip daha sonra kentin ekoturizm alanı olarak planlamaya alınan Dere Mezra köyüne giderek firmaları aracılığıyla bölgeyi gezecek turistleri yönlendirmek için keşifte bulundu.Etkinlik ikram ve tulum dinletisi ile sona erdi.

Gezi programını organize eden Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Dursun Canca etkinlikle ilgili şunları söyledi "Yakında sezona başlayacağız. Hem sezonu turizmci arkadaşlarla değerlendirmek hem de rotalarımızı belirlemek üzere böyle bir organizasyon yaptık. Tunca Bölgesinin turizme kazandırılmaya çalışıldığını öğrendiğimiz için turizmci arkadaşlarımız bu bölgeyi tanısınlar ve  satışları içerisine dahil etsinler diye bu bölgeyi seçtik. Çok farklı ve özel bir alan olduğunu keşfettik. Bölgemizin çok özel turizm değerleri var ve her geçen gün turizme kazandırılıyor. Her yıl turizm belgesi olan firmalarla bu organizasyonu tekrarlayacağız".