Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Madde Kullanımına Hep Birlikte Hayır’ projesiyle madde bağımlılığına karşı düzenlenecek 3 bin toplantı ile 30 bin yetişkinin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı işbirliği ile Tuzla madde bağımlılığına, ‘Madde Kullanımına Hep Birlikte Hayır’ projesini hayata geçirdi. Yürütülmeye başlanan projenin tanıtım toplantısı Tuzla Ay Yıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Projenin tanıtım toplantısına, Tuzla Belediye Başkan Yardımcılarından, Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan’ın yanı sıra Tuzla Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü proje koordinatörü Pınar Bulut katıldı. Proje kapsamında Tuzla’da bulunan 3 bin sokağın her birinde madde bağımlılığına karşı gönüllü olarak vatandaşlara eğitim verilmesi amaçlanıyor. Uzman ekipler tarafından verilen eğitim sonrasında vatandaşlar sorumlu olduğu alanlarda madde bağımlılığına karşı mücadele edecek.
Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, “Biz bu konu ile ilgili kaymakamlığımız ve başkanlığımız öncülüğünde iki başkanlık olarak biz bu projeyi yürütüyoruz. Tuzla’da bulunan 3 bin sokakta toplantılar yapmak ya da 3 bin sokakta insanların bu projeden haberden olmasını sağlamak. Asıl amacımız ise farkındalığı oluşturup duyarlılığı sağlamak” dedi.
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE AVRUPA’DAN İYİYİZ”
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, yaptığı konuşmasında uyuşturucu madde kullanımı ve önlenmesinde basının önemine değinerek, “Emniyete mensupları 10 yıl öncesinde bu işe önem gösterip çalışıyorlardı. Okullarda eğitim veriyorlardı. Bugünlerde ise emniyet için emniyet içerisinde bu işin uzmanı psikologlar çalışıyor. Yerel yönetimlerde de bu işin uzmanları var. Biz bu noktada toplumumuza farkındalık eğitimi verirken doğru eğitimler verilmesinin hesabını yapıp bu şekilde çalışıyoruz. Bizler Avrupa’yı taklit etmek istemiyoruz. Çünkü onlar eğer bizde başarılı olsaydı bizden kötü olmazlardı. Şu anda orantıladığımız zaman Avrupa’dan biz Türkiye olarak rakamsal anlamda iyi gibiyiz. Ama hıza bakarsak katlama oranına bakarsak biraz sıkıntı bir süreçteyiz” dedi.