Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları yaz boyunca, yüzme ile birlikte, 6 branşta eğitim verecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla 12 ilçede ücretsiz olarak hayata geçirdiği Spor Okulları, yaz döneminde faaliyetlerine devam edecek. Spor Okulları’nın yaz sezonu için kayıt dönemi ise başladı. Bu dönemde Spor Okulları’ndan yararlanmak isteyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru formlarına ulaşabilecek. Sitede ayrıca, gerekli sağlık raporlarının formları da yer alacak.
Spor Okulları yaz döneminde de yine 12 ilçede ve 16 spor tesisinde devam edecek. 6-12 yaş arasındaki çocuklar yaz boyunca Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol Tenis ve Jimnastik branşlarında eğitim alacak. Ayrıca yaza özgü olarak bu branşlara yüzme branşı eklenecek. Dolayısıyla Spor Okulları yaz döneminde 6 branşta faaliyet gösterecek.
Yüzme branşının dersleri 7-14 yaş arasındaki çocukları kapsayacak. Dersler Sanayi Mahallesi ve Plaj Yolu’ndaki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yüzme Havuzlarında gerçekleştirilecek. Öte yandan verilen linkte yüzme branşını tercih eden öğrenciler için havuzların programları, havuz kurallarını içeren yazı ile Spor Okullarının faaliyet gösterdiği spor merkezleri yer alacak.