Aslen Rizeli olan ve 2010 yılında Erzincan İliç Kaymakamlığı görevinde iken yılın kaymakamı seçilerek ödülünü o zaman ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alan Refahiye Kaymakamı Yusuf Karaloğlu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği emrine atandı.

Atamanın ardından onuruna verilen veda yemeğinde konuşan Yusuf Karaloğlu, bundan sonra görevine Cumhurbaşkanlığı emrinde devam edecek olmasından dolayı çok gururlu olduğunu söyledi. Yusuf Karaloğlu: “"Refahiye ilçesinde büyük bir heyecanla göreve başladım. Başladığım görevime, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği emrinde devam edeceğim. Bu süre içerisinde prensip olarak adalet duygusu içerisinde görev yapmaya çalıştım. Erzincan Valiliğimizin ilçemize hizmet noktasında çok büyük katkıları oldu. İlçemize katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.”

Kaymakamımızın ilimizden ayrılışı bizi üzmüştür; fakat çok önemli bir makama ve göreve atanmasının kendilerini ayrıca sevindirdiğini belirten Erzincan Valisi Süleyman Kahraman:  " Kaymakamımız çalışmaları, insanlığı, efendiliği ve centilmenliği ile sevilen bir arkadaşımızdır. İlçemizden ayrılıyor oluşu ilçemiz için bir kayıptır. Görevinden ayrılışı bizi üzmüştür; fakat çok önemli bir makama ve göreve atanmıştır. Hizmetlerine burada devam edecektir. Kendisi Refahiye ilçemize birçok hizmetler yaptı, kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor yeni görevinde başarılar diliyorum. Dedi.

 

Yusuf Karaloğlu'nun özgeçmişi

1979 yılında İstanbul'da doğmuştur; aslen Rizelidir. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. 1996 yılında Şişli Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümüne girmiş, 2001 yılında mezun olmuştur.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nda 91. dönem Trabzon Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır.

2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'ye gönderilmiştir.

2007 yılında kaymakamlık stajını dönem birinciliği ile bitirip asaleten Kaymakamlığa atanmıştır.

2007-2009 Sivas İmranlı Kaymakamlığı

2009-2011 Erzincan İliç Kaymakamlığı

2010 yılında Sivas'ta S.T.O'lar ve hayırsever vatandaşlarla birlikte başta eğitim ve öğretim olmak üzere kırsal alanda başarılı çalışmalarından ve uygulamalarından dolayı Yılın Kaymakam'ı seçilmiş olup Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'den meslek ödülünü almıştır.

2011 yılında Erzincan İliç'teki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından maaşla ödüllendirilmiştir.

2011 yılında Erzincan İliç'teki başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.

2004-2011 dönemi içerisinde üstün sicillerinden dolayı bir defa kademe ilerlemesi; muhtelif takdirname ve başarı belgesi almıştır.

29 Ağustos 2011 tarihinde 2011/646 kararname ile Erzincan Refahiye Kaymakamlığı'na atanmıştır.

Yusuf Karaloğlu evli olup iki çocuk babasıdır.