Rize Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 15 - 21 Mayıs Aile Haftası Etkinliği kapsamında düzenlenen kahvaltıya Vali Ersin Yazıcı, Eşleri Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, çocuk evlerinde kalan çocuklar, sosyal ekonomik destek alan vatandaşlar, huzurevi sakinleri, Şehit ve Gazi yakınları, gönül elçileri ile koruyucu aileler katıldı.

Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş yaptığı açılış konuşmasında; '' Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak biz, büyük bir aileyiz. Çocuğu, genci, yaşlısı, engellisi ile kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz. Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak ilimiz ve ilimize bağlı olan ilçelerde ‘aile eğitim programı’ kapsamında gerçekleştirilen programlarda 568 kişiye eğitim verilmiştir. Aile kurumunu güçlendirmek ve ailelerin karşılaştıkları sorunlarla baş etmelerini sağlamak amacıyla eğitimlerimiz devam etmektedir. Ayrıca, ailelere ihtiyaç duydukları konularda tüm sosyal hizmet kuruluşlarımız tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Aile yapısını korumak ve yaşatmak için tüm gayreti gösterdiğimizi ve bundan sonrada göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu çalışmalarda bizlere desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı Hanımefendiye teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bu organizasyonun çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, aileler ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ailelerin çok hayırlı bir sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Vali Yazıcı konuşmasında şunları söyledi: “Aile gününde ve haftasında amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir. Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Bütün koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ben çocuklarımız ile beraber sizlere ömür boyu mutluluklar diliyor, bu davranışınızın diğer ailelere de örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
Aileye önem verilmesi gerektiğini ve aile kavramının yaşatılırsa toplumun güçlü olacağını belirten Vali Yazıcı: “'Bu buluşmaların anlamı aslında hepimizin büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Bu büyük ailenin bir araya gelip toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda birlikteliğimizi ortaya koymaktır.  Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir.  Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir. ”şeklinde konuştu. 

Sıcak ve duygu dolu bir ortamda yapılan kahvaltıda, ailelerin ve çocukların mutluluğu, programa renk kattı. Programda Vali Ersin Yazıcı’ya, hat sanatıyla kendi isminin yazıldığı tablo ile Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinden İlker Alemdar’a ait karakalem portre çalışması şehit aileleri tarafından sunuldu.