CHP Rize il örgütü kurucu başkanı ve eski il başkanlarından Turgut Karafazlı, ölümünün 5. Yıldönümünde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mezarı başında anılacak.

Daha önce, kardeşi Namık Karafazlı ve çocuklarının öncülüğünde Rize Kültür Merkezinde, düzenlenen törenle, hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösteri ve katılanların anlatımlarıyla anılan Karafazlı, bu yıl da çocukları ve yakınlarının il dışında olması nedeniyle sadece mezarı başında anılacak.

Dostları, yakın arkadaşları ve çalışma arkadaşlarının İyidere Kalecik Köyündeki mezarı başında anmaya hazırlandığı Turgut Karafazlı’nın, ‘Doğru ol, dürüst ol… Karanlıkta yürüsen de ayağın taşa takılmaz’ öğretisinin, ülkenin geldiği noktada ne kadar önem kazandığına vurgu yapıldı.

Merhum Turgut Karafazlı’yı anmak amacıyla bu yıl 13 Mart Cuma günü öğlen ve Cuma namazından sonra Saat: 13.00’da dost ve arkadaşları, Kalecik Köyündeki mezarı başında bir araya gelecek. Anmaya, Karafazlı’nın Rize’de bulunan eşi Müberra Karafazlı da katılacak.

Karafazlı’nın 5.ölüm yıldönümü nedeniyle eşi Müberra Karafazlı ile çocukları Deniz ve Yeliz Karafazlı ise bazı yerel gazetelere verdikleri ilanlarla, merhum Turgut Karafazlı’yı anıyorlar.

Bilindiği gibi CHP Rize İl Örgütünün kurucu ve eski il başkanı Turgut Karafazlı, geçirdiği rahatsızlık sonrasında uzun bir süre tedavi görmüş ve 2010 yılının 13 Mart’ında yaşamını kaybetmişti. Karafazlı, 52 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.